Foto:

Bieb en Boscotondo

  Column

Hebt u dat ook? Dat er van die plannen voorbijkomen die je op een of andere manier wat sceptisch maken. Mooie plannen waarvan je denkt: ‘ik weet het zo net nog niet’. Ik wel.

Zo dacht ik begin 2019 al dat het plan om in de oude bibliotheek in Helmond een vershal te maken, het niet zou halen. De bedenker, ene Pieter Meulendijks uit Eindhoven, wil de bieb verbouwen en hij wil er appartementen bij maken. In februari 2019 liet hij al in het ED optekenen dat het geheel op zijn vroegst over twee jaar open zou gaan. Ik denk dat dat niet gaat lukken. Te veel ambitie, te weinig visie en te weinig daadkracht. Ik vrees dat we nog de nodige jaren met een leegstaand pand te maken hebben op een unieke locatie.

Een ander plan waar ik weinig heil in zie is de metamorfose van de Stadswinkel en gemeentelijke kantoren (Boscotondo) in een businesslab. Onderneemster Winny Hoffmann wil er een broedplaats van bedrijvigheid van maken, maar ik vrees dat er naast veel emotie, maar weinig marktonderzoek aan haar initiatief ten grondslag ligt. Ze vertelt haar plan met flair aan iedereen die het maar horen wil. Kennisdelen, flexwerken, netwerken, congressen. Een soort Seats2Meet, maar dan Helmonds; het klinkt allemaal mooi, maar ik geloof niet dat er in Helmond, op deze centrale maar peperdure locatie, markt voor is. Winny Hoffmann is een bijzonder aardige dame die zichzelf uitstekend weet te presenteren en te verkopen. Ik vrees dat ze in dit project haar hand toch enigszins overspeelt.

In 2021 moet de oude bieb haar nieuwe invulling krijgen, in 2024 zou Boscotondo de broedplaats voor lokale ondernemers moeten zijn. Ik hoop dat ik ongelijk hebt. Noem mij maar zwartkijker, maar ik moet het nog zien.

Huub

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden