De Stiphoutse Bossen, een fraai natuurgebied dat ook het nodige onderhoud vereist.
De Stiphoutse Bossen, een fraai natuurgebied dat ook het nodige onderhoud vereist. (Foto: )

Collega's laten de handen wapperen

'Eenvoudig werk en het geeft onmiddellijk resultaat'

Van de redactie

Door het vele thuis werken hebben veel mensen minder contact met hun collega's. Natuurlijk mail, bel en vergader je online met elkaar maar je ziet elkaar niet regelmatig. Hoe leuk zou het zijn om met jouw team of een aantal collega’s samen wat leuks te gaan doen? Vrijwilligerswerk LEV Helmond biedt een oplossing met het aanbieden van zogeheten maatschappelijke bedrijfsuitjes.

HELMOND - Deelnemers kunnen kiezen uit een breed aanbod van 'coronaproof uitjes'. Zo kunnen deelnemers bijvoorbeeld erop uit in de Stiphoutse Bossen. Daar liggen meerdere kleine open heidegebiedjes, meestal rond een ven. De bedoeling is dat in zo’n open gebied geen bosontwikkeling op gang komt. Daarom worden er regelmatig zaailingen van jonge dennetjes en berken uitgetrokken. Het is eenvoudig werk en het geeft onmiddellijk resultaat. IVN-Helmond verzorgt hierbij graag een korte natuurexcursie door een natuurgids.

Zwerfvuil

In het corona-tijdperk gaan meer mensen de natuur in en dat leidt helaas ook tot meer zwerfvuil in het buitengebied, zo is de ervaring. Af en toe met een groepje vrijwilligers een verzamelactie ondernemen is een activiteit die je met een IVN-lid kunt doen. Grijpers en vuilniszakken zijn beschikbaar en natuurlijk wordt er gezorgd voor een 'natuurmoment' door een IVN-gids, inclusief versnaperingen aan het eind van de dag.

Bij het dierenasiel worden allerlei dieren voor kortere of langere tijd opgevangen. De dierenverblijven hebben op dit moment onderhoud nodig. De sloten vernieuwen en de gaasdaken op de binnen kennels verbeteren, staan bovenaan het wensenlijstje. Er is ook altijd wel wat schilderwerk te doen in en om het gebouw.

In zorgtuinderij de Bundertjes hangen op dit moment enorm veel bramen maar er zijn onvoldoende handen om deze te plukken. En dat is jammer want ze vriezen ze graag in om er later in het jaar heerlijke bramenjam van te maken.

In de Stadstuin verbouwen Jack en Nicole samen met vrijwilligers allerlei groenten en gewassen. Tijdens de workshop ‘Dwars door de Tuin’ pluk je met een groepje van vier personen groenten en kruiden vers uit de tuin en maak je hiervan in de blokhut een heerlijke lunch of een 3 gangen menu.

Ben jij graag buiten bezig? Tennis en Padelvereniging Espendonk komt handen te kort bij het onderhoud van de tuin van hun tennispark. Zij zijn namelijk bezig om een gedeelte van het park opnieuw in te richten.

In speeltuin Helmond West zijn tal van werkzaamheden voor een groepje mensen. Denk aan het onderhoud van de verschillende speeltoestellen en het groenonderhoud. Bij regen kan er in het paviljoen van alles worden aangepakt.

Heb je geen collega’s? Met vrienden of familie kun je natuurlijk ook mee doen!

Voor aanmelden of meer info: 0492-598989

helmondvoorelkaar.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden