Nick van de Mortel, wijkverpleegkundige bij Savant-Zorg met een 'tasje aandacht'.
Nick van de Mortel, wijkverpleegkundige bij Savant-Zorg met een 'tasje aandacht'. (Foto: )

Een tasje aandacht als aardigheidje

Petra Coolen van Savant mocht dinsdag aan 6 wijkverpleegkundigen maar liefst 175 presentjes uitreiken. Hoewel zij veel waardering heeft voor deze verpleegkundigen, waren deze pakketjes niet voor hen, maar voor hun cliënten.

Helmond - Ditmaal heeft de werkgroep Omzien naar Elkaar samen met EkoPlaza aan de Kromme Steenweg een tasje gemaakt met daarin een grote tablet chocolade, een pak koek en een tijdschrift. Een tasje aandacht.

Omzien naar Elkaar heeft de afgelopen weken aan honderden mensen in Helmond aandacht gegeven. “Dat kunnen we doen omdat diverse fondsen ons steunden in het idee om de oudere bewoners wat extra aandacht te schenken,” zegt voorzitter Emmanuel Verleg. Deze week zijn via De Zonnebloem Helmond en zorginstelling Savant zo’n 250 pakketjes weggegeven aan Helmonders met een lichamelijke beperking. Petra Coolen is relatiemanager huishoudelijke ondersteuning bij Savant en vindt het bijgaande kaartje met daarop ‘Er wordt op dit moment heel hard aan u gedacht’ zeer hartelijk. “Juist voor deze mensen is het heel belangrijk dat zij merken dat er ook aan hen gedacht wordt. De zorg moest door, maar niet gewoon. Er is gekeken naar welke zorg noodzakelijk was, waardoor er soms wekenlang minder zorg werd verleend. In sommige gevallen is de huishoudelijke ondersteuning deels voortgezet. Als je al beperkt bent en dan ook nog minder zorg en bezoek krijgt, dan is dat best schrijnend. Zij verdienen echt die extra aandacht. De verpleegkundigen waren laaiend enthousiast. We kregen maar liefst 175 pakketjes en zij hebben het beste zicht op wie deze aandacht het meeste verdient.”

Meer omkijken
Yvonne Houthooft secretaris van de afdeling Stiphout-Warande van de Zonnebloem mocht in die wijken op pad. “Wij hebben 17 vrijwilligers die normaal 92 inwoners bezoeken, hen bellen of helpen bij onze activiteiten of mee op reis gaan. In mei hebben wij zelf zonnebloemen uitgedeeld aan onze gasten. Nu mochten we op pad namens Omzien voor Elkaar om 75 pakketjes weg te brengen.”

De voorzitter van de werkgroep Omzien naar Elkaar, Emmanuel Verleg: “Met onze acties voor opa’s, oma’s, mantelzorgers, Muziek in het Portiek en nu de presentjes voor gehandicapten hebben we heel veel inwoners uit de stad verblijd met wat aandacht." Meer informatie:

www.omziennaarelkaarinhelmond.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden