Een oppashond is leuk en gezellig.
Een oppashond is leuk en gezellig. (Foto: Bram Kloos)

Gezellig, een oppashond voor senioren

Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond. Senioren willen graag de gezelligheid van een dier maar niet de continue zorg.

HELMOND - Stichting OOPOEH is ruim 7 jaar geleden in het leven geroepen door Sofie Brouwer vanuit de wens om honden en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten. De stichting begon klein, maar al snel was er veel belangstelling: “Senioren die jarenlang een hond hebben gehad willen vaak niet meer aan een nieuw huisdier te beginnen maar missen het gezelschap wel, door een vaste oppashond kunnen zij toch nog genieten van het gezelschap op de momenten waarop het hen uitkomt.” De afkorting OOPOEH staat voor Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier.

55-plussers die interesse hebben in een oppashond kunnen zich vrijblijvend aanmelden bij de stichting om samen o een geschikte hond in de buurt te zoeken. Een oppashond is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging, een frisse neus en sociale contacten.

OOPOEH in Helmond
In Helmond en omgeving is de Stichting op zoek naar 55-plussers die af en toe gezelschap van een oppashond zouden willen maar ook naar baasjes op zoek naar een oppas voor hun hond kunnen zich aanmelden op de website of bellen naar 020-7853745.

www.oopoeh.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden