Jan en Mia Renders.
Jan en Mia Renders. (Foto: Harrie van der Sanden)

Jan en Mia Renders: 'De 60 jaar zijn voorbij gevlogen'

MIERLO-HOUT - Jan Renders en Mia Oomens gaven elkaar het ja-woord op 29 juli 1960. Ze leerden elkaar kennen in het PSV-stadion. Mia kwam daar als 17-jarige voor de atletiek en Jan, eveneens 17 jaar, als voetballer. Na een training zag hij haar en hij zei tegen zijn vriend: “dat meisje daar dat wordt mijn vriendinnetje”. Zo is het begonnen.

Jan was druk bij PSV en zijn werk bij Philips, Mia zorgde voor het gezin en gezelligheid in huize Renders. Zelfs in militaire dienst voetbalde hij in het militair-elftal. Na drie jaar huwelijk verhuisde het gezin naar Groningen om in 1968 weer terug te komen naar Mierlo-Hout. Jan ging voor Helmond Sport voetballen, zijn laatste voetbalclub als actief voetballer. De jaren daarna is Jan trainer van verschillende clubs in de regio en dag en nacht in de weer om zijn passie voor de sport over te brengen op de jongere generatie. Pas als hij 72 jaar oud is, vindt hij het genoeg en hangt zijn voetbalschoenen aan de wilgen.

Al die tijd was Mia als trouwe supporter van de vele voetbalclubs op zondag aanwezig om het vaandelteam aan te moedigen. Zij paste zich gemakkelijk aan aan de steeds weer nieuwe mensen. Zij zei altijd: “De jonge mensen houden ons jong!” Naast al die jaren als voetbalvrouw had Mia ook haar eigen hobby’s. Zij was een actief tennisspeelster en ging en gaat wekelijks naar de jazz-gym.

Het diamanten feest viert het bruidspaar met hun kinderen, kleinkinderen en genodigden, in kleine kring.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden