Out of Nowhere - Hans van Asten en Harry van Lunenburg.
Out of Nowhere - Hans van Asten en Harry van Lunenburg. (Foto: Wendy van der Wallen)

Kunst en muziek in museum De Wieger

DEURNE - Harry van Lunenburg licht op 2, 9 en 30 augustus ’s middags zijn werk in het Klein en Groot Atelier van De Wieger toe. Op 9 augustus wordt zijn presentatie opgeluisterd door een optreden van Out of Nowhere, waarin Harry zelf en samen speelt met Hans van Asten.

In de tentoonstelling De Wieger Nu , die tot en met 13 september te zien is, heeft veelzijdige kunstenaar Harry van Lunenburg onder meer het ‘roekengevaar’ bij de Wieger verbeeld. Lang geleden bevonden zich vele roeken in de tuin van De Wieger. Van Lunenburg en zijn vrouw genoten hier erg van, tot omwonenden zich beklaagden bij de gemeente, de roeken als ‘gevaar’ werden bestempeld en zijn verjaagd. Van Lunenburg legde in een serie tekeningen zijn visie op het gevaar vast en geeft de roek in De Wieger weer de ruimte. Daarnaast exposeert hij driedimensionale mobielen, islam-geometrie en boekillustraties.

Er kunnen maximaal 15 personen tegelijkertijd in de twee ateliers deelnemen aan de presentatie. Voor deelname is een toegangsbewijs voor het museum nodig. Reserveren vooraf is nodig. Dit kan via de website:

www.dewieger.nl/podium/agenda

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden