Studio Giftig is volop bezig met de ondergrond aan te brengen. Foto: Ellen de KImpe.
Studio Giftig is volop bezig met de ondergrond aan te brengen. Foto: Ellen de KImpe. (Foto: Ellen de Kimpe)

Studio Giftig maakt mural op onderbouw Traverse

Dezer dagen ontstaat een nieuwe mural op de onderbouw van de Traverse. Niels van Swaemen en Kaspar van Leek van Studio Giftig zijn volop bezig met het kunstwerk van ruim 850 m2.

HELMOND - Het Speelhuis, het Museum, het Kunstkwartier en het kasteel liggen dicht bij elkaar in het in het centrum van de stad. De grauwe kleurloze omgeving van de onderbouw van de Traverse stond tot nu toe echter in contrast met het kleurrijke culturele leven binnen deze verschillende instanties. Daarom is deze wand (vanaf het Speelhuisplein door de tunnel tot aan Museum Helmond) door Stichting Carat uitgekozen om als geheel te worden getransformeerd in één kleurrijke mural. Het concept heeft als uitgangspunt om het levendige culturele hart zichtbaar te maken.

De achtergrond zal bestaan uit abstracte vormen waar personen uit naar voren komen of achter verdwijnen, dit met het oog op het aankomen en vertrekken richting de culturele instellingen. Over de gehele mural worden verschillende personages afgebeeld in alledaagse en eigentijdse verschijning. Bij iedere persoon komen daarnaast verwijzingen naar diverse Helmondse cultuur-iconen of culturele aspecten.

De mural wordt, net zoals de muur aan de Parkweg (Ridder Hezelo van Helmond), geschilderd door de Veldhovense kunstenaars van Studio Giftig.

De verwachting is dat de mural medio september volledig klaar is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden