Logo nieuwsblad-traverse.nl


Kinderen kunnen met hun eigen kaart op ontdekking in Helmond.
Kinderen kunnen met hun eigen kaart op ontdekking in Helmond. (Foto: Pixabay)

'Een ommetje Helmond' speciaal voor kinderen

Kinderen van 4 tot en met 12 jaar kunnen aan de hand van de nieuwe kinderroute: ‘Een ommetje Helmond’ het centrum van Helmond ontdekken. Deze route neemt kinderen en begeleiders mee langs de karakteristieke plekjes van Helmond, leert ze wat over het verleden én zorgt voor interactie met hun omgeving.

HELMOND - Aan de hand van kleurrijke illustraties en puzzels leren kinderen spelenderwijs de karakteristieke plekjes in Helmond ontdekken.

De nieuwe kinderroute start vanuit de VVV op het Piet Blomplein bij de kubuswoningen, komt onder andere langs het kasteel, het kanaal en eindigt in het recent geopende Burgemeester Geukerspark.

‘Een ommetje Helmond’ is in twee varianten verkrijgbaar. Voor kinderen in de leeftijdsgroep van 4 tot en met 7 jaar is er het doeboekje. Met dit boekje kunnen begeleiders samen met hun kinderen de puzzelroute door de stad ontdekken.

Voor kinderen in de leeftijdsgroep van 8 tot en met 12 jaar is er de doekaart. Met deze uitvouwbare routekaart kunnen de kinderen de route en puzzels zelf ontdekken.

Vanaf woensdag 15 juli is 'Een ommetje Helmond' gratis verkrijgbaar bij de VVV aan de Watermolenwal in Helmond.

De kinderroute is ontwikkeld in opdracht van Helmond Marketing, door Saskia Martens van communicatiebureau Kucelemu met illustraties van Maarten van den Beemt.

Meer berichten