Logo nieuwsblad-traverse.nl


Kasteel Asten-Heusden. Foto: Rob Fritsen.
Kasteel Asten-Heusden. Foto: Rob Fritsen. (Foto: Rob Fritsen)

Asten verkennen met rondleidingen via VVV

VVV Asten verzorgt dit jaar een viertal rondleidingen onder leiding van een deskundige gids; klokkendorp Asten, Heilige Maria Presentatiekerk, Molen ‘de Oostenwind’ en Kasteel van Asten-Heusden.

ASTEN - Op het Koningsplein staat een beeld van een man die zich Jan die smet vander Diesdunc noemde. Bij dit beeld start een wandeling van 1,5 uur door het dorp onder leiding van een VVV-gids of aan de hand van een rijk geïllustreerde brochure.

Maria Presentatiekerk

Tijdens een rondleiding met een VVV-gids horen de deelnemers ‘alles’ over de circa 125 levensjaren van de kerk, over de verstopte schilderingen die in 2019 tevoorschijn zijn gekomen, over het hoofdaltaar van Hendrik van der Geld (1838-1914) uit Boxtel en de kruiswegstatie van Frans Knirsch (1920) uit dezelfde plaats.

Molen ‘de Oostenwind’

De molen in Asten is een zogenaamde standerd- of standaardmolen, het oudste type molen dat door wind wordt aangedreven. Hoe oud de molen is, is niet precies bekend, maar in de standerd is het jaartal 1506 te vinden en volgens oude geschriften stond er ook vóór die tijd al een windmolen. De molen behoorde tot 1953 aan de Heren van Asten. Rondleiding duurt 1 uur.

Het Kasteel

Altijd al benieuwd geweest naar het leven van kasteelheren of de heksenvervolging? Kom dan naar de kasteelruïne in Asten-Heusden tijdens de Zomeravondrondleidingen. Deze vinden plaats op alle donderdagavonden in juli en augustus. De rondleidingen starten om 19.00 uur en aanmelden via www.kasteelasten.nl. Deze Zomeravondrondleiding duurt 1½ uur en kost 4,50 euro per persoon. Kinderen t/m 7 jaar zijn gratis.

Ook groepsrondleidingen behoren tot de mogelijkheden; de gidsen nemen je graag mee op ontdekkingstocht door de prachtige kasteelruïne.

Maximaal 10 personen

In verband met het coronavirus geldt een maximum van 10 personen per rondleiding. De rondleidingen duren tussen 1 en 1,5 uur.

Voor alle vier de rondleidingen geldt een prijs van 4,50 euro per persoon.

Reserveren

Reserveren kan via VVV Asten; telefoonnummer 0493-692999 of per e-mail naar: winkel@vvv-asten.nl.

Meer informatie is te vinden op:

www.vvvdepeel.nl/nl/asten

Meer berichten