Logo nieuwsblad-traverse.nl


Burgemeester Frank van der Meijden tussen Brian Kersten van de Werkgroep (r.) en Frank van Elderen van Dorpsraad Lieshout (l.)
Burgemeester Frank van der Meijden tussen Brian Kersten van de Werkgroep (r.) en Frank van Elderen van Dorpsraad Lieshout (l.) (Foto: )

Nieuw speelpark Nieuwenhof Lieshout

LIESHOUT - De gemeente Laarbeek en de Dorpsraad Lieshout hebben tijdens een officiële en tikje feestelijke bijeenkomst een overeenkomst getekend voor het gebruik van een groot stuk grond midden tussen de oude wijk Nieuwenhof en de nieuwe wijk Nieuwenhof-Noord. Via die constructie wordt een werkgroep in staat gesteld om hier een speelpark in te richten.

Burgemeester Frank van de Meijden is trots: “Hier is een prima burgerinitiatief niet alleen op papier vastgelegd, maar ook in de praktijk gebracht. Er is al veel werk verzet en er is een mooi plan gemaakt dat van binnen uit gedragen wordt."

De leden van de werkgroep revitalisering speelpark Nieuwenhof, Michiel Goos, Huib Groenendijk, Brian Kersten, Marcel Fleuren en Janton van den Hurk hebben een concreet plan ontwikkeld, inclusief een visie op de financiering. Na de ondertekening van de overeenkomst, kunnen zij aan de slag met de realisatie.

Het nieuwe speelpark komt op een terrein van ruim 10.000 m2 waar nu al wat speeltoestellen staan die uiteindelijk, waar mogelijk, hergebruikt zullen worden in het nieuwe plan. Dat plan bestaat overigens uit een gefaseerde realisatie, waarbij de eerste fase toch al in 2021 gereed zou kunnen zijn.

Meer berichten