De gebruikers van de 4 E-fit ruimtes in Helmond zijn enthousiast.
De gebruikers van de 4 E-fit ruimtes in Helmond zijn enthousiast. (Foto: )

Vier E-fit ruimtes voor jongvolwassenen met beperking

Sinds een jaar kunnen jongeren en jongvolwassenen met een beperking gebruik maken van een van de vier E-fit ruimtes in Helmond. In de samenwerking met stichting ORO, Bundelzorg, Jibb+ en Embedded Fitness worden innovaties toegepast in de praktijk, getoetst en kennis opgebouwd en gedeeld.

HELMOND - De inrichting van de E-fit ruimtes is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Sociaal Innovatief Fonds van gemeente Helmond. Afgelopen week werd door de initiatiefnemers samen met wethouder Van Dijk teruggeblikt op het eerste jaar van dit project ‘Op weg naar structureel sporten’. Het enthousiasme bij de deelnemers bij de verschillende organisaties is groot. Binnen de Antoon van Dijkschool heeft E-fit een vaste plaats ingenomen in de reguliere gymles. De groep voor het naschools sporten onder begeleiding van Jibb+ was voor corona uitbrak, gegroeid tot 10 deelnemers.

Bij Bundelzorg biedt de ruimte een goede aanvulling op de groepsbegeleiding. De jongeren gaan individueel met de apparaten aan de slag. Arthur Martens, eigenaar Bundelzorg: “E-fit is een uitkomst, zeker ook in corona-tijd. De afgelopen weken hebben onze jongeren de apparaten weer volop gebruikt. Het is zeker voor hen belangrijk geweest om te kunnen ontspannen en we zien dat sporten echt helpt.”

De locatie van ORO op de Van Speijklaan was gesloten de afgelopen maanden. Op de Kromme Haagdijk werden de apparaten wel gebruikt door de bewoners. De begeleiding ziet daar de bewoners actiever worden doordat ze worden gestimuleerd en uitgedaagd. De komende tijd wordt ingezet om het openstellen van de ruimte voor de buurt.

Certificering

Het Helmonds bedrijf Embedded Fitness levert de apparatuur voor de ruimtes. Onlangs is Embedded Fitness officieel gecertificeerd als één van de 15 landelijke sportinnovatiecentra.

Smart Walk in Brandevoort

Embedded Fitness gelooft in de nieuwe toepassingen van interactieve beweging en multimedia. De missie is om te laten zien dat bewegen heel leuk kan zijn en daarmee diverse doelgroepen, die om bepaalde redenen te weinig bewegen, aan het sporten te krijgen. Het bedrijf werkt samen met Brainport Smart district Helmond aan een innovatieve wijk in Brandevoort. Embedded Fitness start in de nieuwe wijk een pilot SmartWalk op. Dit concept werkt met interactieve paaltjes en wordt momenteel ook getest in Breda en Venray.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden