Maya (eigenaresse De Zoete Zonde) en Miranda (SMO De Koning).
Maya (eigenaresse De Zoete Zonde) en Miranda (SMO De Koning). (Foto: C. Pepping)

Omzien naar elkaar: high-tea voor vrouwen door vrouwen

HELMOND - Op initiatief van Soroptimistclub Helmond-Peelland en in samenwerking met De Zoete Zonde uit Deurne kregen 50 vrouwen en kinderen van SMO de Koning op 10 juli een high tea aangeboden. Voorzitter Marianne Smits: “Onze club wil ook tijdens de coronacrisis vrouwen en kinderen (onder)steunen. De vrouwen en kinderen die tijdelijk bij De Koning verblijven, maken een zware tijd in hun leven door. De coronacrisis maakt de situatie nog moeilijker. Wij willen hen graag een leuke en gezellige middag aanbieden om even los te komen van de situatie waarin ze verkeren.”

De high tea werd verzorgd door De Zoete Zonde uit Deurne: “Deze coronacrisis is zwaar voor iedereen, zeker ook voor ondernemers werkzaam in de horeca. Ik ben dan ook heel blij dat de Soroptimisten ons gevraagd hebben om deze middag te verzorgen. En dat we het voor een goed doel als SMO DE Koning mogen doen, maakt het extra speciaal!”

Stichting Maatschappelijke Opvang biedt o.a. thuislozenzorg, crisisopvang, sociale activering. In De Koning bieden ze ook onderdak aan vrouwen die in kwetsbare omstandigheden verkeren. Tijdens het verblijf worden ze geholpen met zorg en begeleiding om beter én zelfstandiger in het leven te staan.

Soroptimisten zetten zich in voor gelijke rechten en de positieverbetering van meisjes en vrouwen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden