Logo nieuwsblad-traverse.nl

Noorse planten en bloemen bij AIR

Een voorbeeldfoto van Beatrice Alvestad Lopez.
Een voorbeeldfoto van Beatrice Alvestad Lopez. (Foto: )

AiR Helmond is onderdeel van Landgoed Leonardus, een langlopend community art project in de Leonardusbuurt van Helmond, bedacht en ontwikkeld door de Helmondse kunstenaar Corry Smolders.

HELMOND - AiR Helmond nodigt internationale kunstenaars uit om een bepaalde periode te komen werken en logeren in een arbeiderswoning in het hart van Helmond. Zij laten zich tijdens hun verblijf inspireren door stad, wijk en bewoners. Omdat het gezien de huidige ontwikkelingen niet mogelijk is om een kunstenaar fysiek naar Helmond te laten afreizen, zijn er virtuele residencies uitgeschreven.

Komende maand laat de Noorse Beatrice Alvestad Lopez zien welke planten, bomen, bloemen zij in Noorwegen ziet. Dagelijks fotografeert zij bloemen en planten die ze onderweg tegenkomt. Deze plaatst zij op een online platform. Beatrice nodigt iedereen uit om haar te laten zien welke bloemen en planten zij tegenkomen. “Ik wil graag mijn dagelijkse plantendagboek met jullie delen. Ik deel fragmenten van de plantenwereld die ik zie zodra ik mijn drempel overstap. Als we door onze buurt lopen kunnen we subtiele veranderingen van groei, schoonheid en geuren ontdekken in de wereld van de planten. Ik nodig jullie uit beelden met mij te delen van planten die jullie onderweg naar je werk of de supermarkt tegenkomen. Wat groeit en bloeit er in Helmond tussen de tegels van de stoep, in de berm, in je tuin?”
Meedoen? Meld je aan door een mail te sturen naar:

air.helmond@gmail.com

Meer berichten