Logo nieuwsblad-traverse.nl


Zomer bij museum Klok & Peel in Asten.
Zomer bij museum Klok & Peel in Asten. (Foto: Rob Fritsen)

Zomervakantie in Museum Klok & Peel

ASTEN - Museum Klok & Peel is ‘Kidsproof’ en won diverse keren de ANWB-onderscheiding ‘Leukste uitje van Noord- Brabant’ en biedt in de zomervakantie allerlei activiteiten aan.

Voor kinderen zijn er in de zomervakantie, tot en met 30 augustus, speciale activiteiten. Ze kunnen er samen met museummascotte Tuurke op zoek naar de wolf. Voor kinderen vanaf 10 jaar zijn er diverse activiteiten rondom de expositie Klokken voor Amerika.

Het museum heeft de grootste collectie luidklokken en beiaarden (klokkenspellen) ter wereld. Kinderen kunnen zelf een klok luiden, ontdekken waar de klepel hangt en zelfs spelen op een beiaard.

De Peelgeschiedenis is te verkennen via allerlei bijzondere verhalen over dieren en planten en echte fossielen uit de prehistorie.

Naast de tijdelijke tentoonstellingen ‘Death Valley de Peel’ en ‘Klokkenroof!’ is een bijzondere tentoonstelling ‘Klokken voor Amerika’ te zien. In 1953 schonk Nederland de Amerikanen een carillon, als dank voor hun bijdrage aan onze bevrijding en voor hun hulp bij de wederopbouw.

Museum Klok & Peel is te vinden aan de Ostaderstraat 23 in Asten. KIjk vooor meer informatie omtrent online kaartverkoop en de maatregelen in het museum, op de website:

www.museumklokenpeel.nl

Meer berichten