Logo nieuwsblad-traverse.nl


Door de coronacrisis heeft de organisatie besloten de Samenloop voor Hoop te verzetten naar 2022.
Door de coronacrisis heeft de organisatie besloten de Samenloop voor Hoop te verzetten naar 2022. (Foto: )

SamenLoop voor Hoop verzet naar 2022

Het bestuur van de SamenLoop voor Hoop Helmond / Laarbeek heeft besloten om de 6e editie van de SamenLoop, die was gepland in juni komend jaar, door te schuiven naar het jaar 2022. Reden hiervoor is de Coronacrisis. Het evenement zal dan plaatsvinden in het weekend van 25 en 26 juni.

HELMOND - In de afgelopen maanden is onderzocht of het haalbaar is om het 24-uurs wandelevenement, dat tweejaarlijks wordt georganiseerd onder auspiciën van KWF Kankerbestrijding, in juni 2021 te laten plaatsvinden. Er ontstonden grote zorgen over de economische ontwikkelingen ten gevolge van corona of bedrijven en particulieren bereid zouden zijn voor het leveren van een financiële bijdrage voor dit goede doel.

Ook de huidige richtlijnen met betrekking tot het voldoende afstand houden tussen mensen bemoeilijken de organisatie van een gezellig samenkomen, samen lopen en samen acties voeren. Daarnaast houdt de organisatie rekening met de kwetsbare groep eregasten, mensen die aan de ziekte kanker lijden of kanker hebben gehad en overwonnen.

Alle SamenLopen van dit jaar zijn in overleg met KWF Kankerbestrijding vanwege corona afgelast. Het organiseren van een drukbezocht evenement als de SamenLoop voor Hoop vergt wel een jaar voorbereidingstijd wil het slagen. Op 1 juli jl. is de knoop doorgehakt en is besloten om meer tijd te nemen voor de organisatie en het door te schuiven naar 2022.

Vernieuwd bestuur
Het bestuur van de SamenLoop voor Hoop is qua bezetting grotendeels vernieuwd. Na afloop van de vijfde editie in 2019 werd afscheid genomen van een vijftal bestuursleden die vanaf het eerste uur de kar getrokken hadden. Recent moest ook voorzitter René van Luytelaar de hamer overdragen omdat hij het overgrote deel van het jaar in Portugal zal verblijven. In de afgelopen maanden mochten al enkele nieuwe bestuursleden worden verwelkomd. Op de vergadering van 1 juli werd Donya van der Kruissen als nieuw lid van harte welkom geheten. Het bestuur heeft verder unaniem besloten om als nieuwe voorzitter Dorethe van de Kerkhof te benoemen; Dorethe heeft al een lange staat van dienst bij de SamenLoop voor Hoop in Helmond/Laarbeek, heeft een groot netwerk, en is verzekerd van alle steun van medebestuursleden.

Voor het jaar 2022 is de hoop dat de economische ontwikkelingen dan geen spelbreker zullen zijn voor een reële opbrengst met een tweeledig doel: aandacht voor kanker en een zo hoog mogelijke financiële opbrengst voor medisch onderzoek. Inloophuis de Cirkel ontvangt van KWF 20% van de opbrengst voor de eigen activiteiten in Helmond en de regio. Een prima goede doelenactie dus.

Uitgebreide informatie over de Samenloop voor Hoop is te vinden op de website:

www.samenloopvoorhoop.nl/helmond

Meer berichten