Nieuwe jeugdburgemeester alsnog geïnstalleerd

De nieuwe jeugdburgemeester Noël Silalahi met zijn trotse moeder.
De nieuwe jeugdburgemeester Noël Silalahi met zijn trotse moeder. (Foto: Henk van Dijk)

Noël Silalahi (19) in het Speelhuis is donderdag 2 juli officieel geïnstalleerd als de nieuwe jeugdburgemeester van Helmond.

HELMOND - Burgemeester Elly Blanksma bedankte Daan Mikkers uitgebreid voor zijn inzet als jeugdburgemeester in het afgelopen jaar. Hij heeft het als een bijzonder jaar ervaren om met een jeugd raad aller dingen te mogen doen. Door de corona beperkingen mocht hij zelf zijn ambtsketen afdoen en in een doos leggen die op een tafel stond en de bos bloemen die daar bij lag meenemen.

Hierna was het beurt aan Noël Silalahi, die eerst uitgebreid werd toegesproken door burgemeester Elly Blanksma die hem veel succes wenste in het komende jaar als jeugdburgemeester en waarna werd overgegaan tot de orde van de dag: de officiële installatie als jeugdburgmeester.

Hij gaat dit doen voor de duur van 1 jaar en combineert dit met zijn werk in de supermarkt en het trainen van voetballers onder de 12 jaar. Daarnaast is Noël voorzitter van stichting Ain ni ain, waarmee hij probeert geld in te zamelen voor noodhulp aan de Molukken. Ook gaat hij aan de VU bestuurskunde studeren en heeft hij al een stage-adres.

Hierna mocht Noël Silalahi de ambtsketen in ontvangst nemen en kreeg deze omgehangen door zijn zus. Deze hele plechtigheid kon maar met een beperkt gezelschap worden uitgevoerd, vanwege de hele corona maatregelen. Wel waren de fractievoorzitters van de partijen uit de gemeenteraad, aanwezig.

.
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden