De stickers zijn opvallend en de regels dienen bekend te zijn; tussen 09.00 en 21.00 uur, afstappen.
De stickers zijn opvallend en de regels dienen bekend te zijn; tussen 09.00 en 21.00 uur, afstappen. (Foto: )

Zero tolerance voor (brom)fietsers in het centrum

HELMOND - In het centrum van Helmond zijn er nog steeds (brom)fietsers die te pas en onpas fietsen of rijden over de winkelstraten. Dit is echter niet toegestaan. Dinsdag zijn er door het centrummanagement opvallende stickers op de bestrating geplakt. Dit hebben zij gedaan na contact met de politie en de gemeente. 

De fietsende passanten zijn een doorn in het oog voor veel bezoekers en ondernemers in het centrum. De acties die sommige brom- en/of snorfietsers uithalen worden zelfs omschreven als levensgevaarlijk. Het is wachten tot het fout gaat als er niks wordt gedaan. Daarom slaan de ondernemers, centrummanagement en de politie nu de handen ineen om deze overlast terug te dringen.

Er geldt een verbod voor (brom)fietsers tussen 09.00 en 21.00 uur. De winkelstraten zijn dan aangemerkt als voetpad. Handhaving en politie zullen vanaf 1 juli een zero tolerance beleid voeren op (brom)fietsers die dit verbod negeren. Wie toch fietst of rijdt door de winkelstraten riskeert een boete van 55 euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden