In de tijdelijke opstelling van de theaterzaal is er voor iedereen een tafeltje.
In de tijdelijke opstelling van de theaterzaal is er voor iedereen een tafeltje. (Foto: )

De 'eerste' in Het Speelhuis

Na drie maanden stilte heeft Het Speelhuis vrijdag de deuren geopend voor haar allereerste bezoekers. Uiteraard kleinschalig en met de nodige aanpassingen voor een fijn en veilig bezoek. "De eerste geluiden van onze gasten zojuist stemmen mij bijzonder tevreden. Wim Daniëls is net gestart en het publiek vindt de aanpassingen die we gedaan hebben prettig’’, aldus directeur Jochem Otten vrijdagmiddag..

HELMOND - Taalfanaat Wim Daniëls was de eerste artiest op het podium met zijn programma ‘Koken Met Taal’. Volgens de richtlijnen zijn maximaal dertig bezoekers toegestaan. Alle vijf de voorstellingen van Daniëls waren snel uitverkocht. "We moeten er samen iets van maken in deze uitzonderlijke tijd.’’

In juli staat Marcel Mulders met zijn Neil Diamond Solo Show drie keer op het podium. “Vanwege de 1,5 meter-maatregel kunnen we dan in Het Speelhuis maximaal negentig bezoekers ontvangen.’’, aldus Otten. “Dit creëert een sfeervolle, intieme setting. Met dit aantal personen kun je zo’n voorstelling gerust exclusief noemen. Daarnaast kunnen bezoekers bij binnenkomst een hapje en drankje mee de zaal in nemen, wat eerder niet mocht. Dus we hebben van de nood een deugd gemaakt.’’ En, merkt Jochem op: ‘’De zaal ziet er ook nog eens schitterend uit met voor iedereen een tafeltje’’.

De nodige aanpassingen maar wat overheerst is zin om weer te spelen. Niet alleen bij Otten, maar ook bij de artiesten. "Heel fijn om weer op het podium te staan. Helaas niet met de grote band, maar het is leuk om mensen alvast te vermaken met een soloshow’’, zegt Mulders. Hij ziet ook wel de charme van deze kleine setting: ,,Het is knus en gezellig met wat meer interactie. Een ander type show, maar laat het in ieder geval een goed begin zijn."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden