Hennie Agten in atelier Vincent van Gogh

Hennie Agten in het atelier van Vincent van Gogh.
Hennie Agten in het atelier van Vincent van Gogh. (Foto: Jaqueline Bekkers)

HELMOND-NUENEN - Helmonder Hennie Agten schildert zaterdag 4 juli in het oude atelier van Vincent van Gogh in Nuenen. Bezoekers zijn welkom een kijkje te nemen terwijl hij schildert en of schetst. Hennie verdiept zich in de werkwijze van Vincent van Gogh. Hoe kreeg Vincent die kleuren, maakte hij composities, verkreeg hij het verdikte verfpalet. De schilder kan er veel over vertellen.

Sinds een aantal maanden worden elke eerste zaterdag van de maand in het atelier rondleidingen gehouden, gecombineerd met een bezoek in het ernaast gelegen 19e -eeuwse huis Nune Ville, waar Vincents vriendin Margot woonde.

De rondleiding van zaterdag 4 juli gaat door het museumhuis Nune Ville, geheel 19e -eeuws gemeubileerd, vol met schilderijen van de tijdgenoten van Vincent. Deelnemers zien ook de oude dienstbodekamers op zolder, waar tijdens WO II een Joodse jongen 2 jaar verborgen zat. Daarna gaat het door de tuin van Nune Ville naar de tuin van het Domineeshuis. Deze tuin heeft Vincent vele malen getekend en geschilderd. Het einddoel is dan het oude atelier van Vincent van Gogh, waar bezoekers naar binnen mogen gaan en Hennie aan het werk zien op het vroegere plekje van Vincent.Totale duur van de rondleiding is 1 uur.

De rondleidingen zijn zaterdag tussen 10.00-17.00 uur en beginnen elk half uur. De start is in Salon Nune Ville, Berg 24, Nuenen. Kosten zijn 7,50 euro p.p. Reserveren via mail naar: info@salonnuneville.nl. Meer informatie:
www.salonnuneville.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden