Bestuurders Piet Cuppen (l) en Dennis Joppe (r ) en initiatiefnemer Peer Maas showen de ‘Scootsee’.
Bestuurders Piet Cuppen (l) en Dennis Joppe (r ) en initiatiefnemer Peer Maas showen de ‘Scootsee’. (Foto: Harrie van der Sanden)

‘Scootsee’ zorgt voor extra beveiliging

MIERLO - Steeds meer bepalen scootmobielen het straatbeeld. Een groot deel van de bestuurders hangt een veiligheidsvestje om de rugleuning om beter zichtbaar te zijn. Dat kan beter en efficiënter was ook de gedachte van Peer Maas uit Lierop. Hij kwam met het idee om een ‘Scootsee’ veiligheidshoes te maken. Een geheel te personaliseren hoes voor scootmobielen.

Vanaf augustus kan iedereen de hoes ook zelf samenstellen op de website van Scootsee.com. Er kan gekozen worden uit kleur, afbeeldingen of een eigen ontwerp. Mogelijkheden zijn er ook om bijvoorbeeld de maximum snelheid van de scootmobiel aan te geven met een afbeelding. Voor slechthorende kan de bestuurder een ‘SH bord’ op de hoes plaatsen. De weggebruikers kunnen het rijgedrag aan passen aan de plaatselijke situatie.

De ‘Scootsee’ veiligheidshoezen zijn onlangs gepresenteerd bij Gasterij ‘t Spitje aan de Pastoor de Winterstraat in Mierlo. Initiatiefnemer Peer Maas gaf een introductie over zijn passie om de scootmobiel extra te beveiligen. De kant-en-klare veiligheidshoezen zijn overhandigd aan bestuurders Piet Cuppen en Dennis Joppe.

Op dit moment bestaat de website www.scootsee.com uit één enkele pagina, hier kunnen mensen hun e-mailadres op achter laten. Zij ontvangen een mailtje wanneer de ‘Scootsee’ veiligheidshoes online kan worden besteld.

Tekst: Harrie van der Sanden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden