De warming-up.
De warming-up. (Foto: Ton Diris)

Het 'wandel-voetbal' is weer begonnen

Na enkele maanden hebben stilgelegen is het Walkingfootball 4 juni weer van start gegaan op sportpark de Beemd in Mierlo-Hout. De ‘oudjes’, van 55 tot 85 (!!) jaar waren unaniem van mening dat de door het coronavirus opgelegde rust lang genoeg had geduurd.

HELMOND - Ze wilden elkaar weer in levende lijve zien en niet via hun virtuele sportkantine. Dat was ook wel leuk maar met de bal op het voetbalterrein, samen bezig te zijn staat toch bij hen met stip op één.

Toen het bericht om weer van start te gaan via de app-groep bij de leden binnenkwam, vlogen de appjes over en weer: ‘Ik ben al aan het warm lopen’, ‘Het zal nodig zijn voor de spieren maar zéker voor de sociale contacten’, ‘Winkelkarretje verplicht?’

De trainingen vinden nog steeds plaats onder deskundige leiding van een professionele trainer van JIBB+. Hij ziet nauwgezet toe dat er volgens de richtllijnen van het RIVM wordt getraind. Dat houdt onder andere in: in wedstrijdkleding verschijnen, zelf drinken meenemen, na afloop thuis douchen, kantine en kleedlokalen blijven gesloten, onderling 1,5 m. afstand houden.

Helaas konden de Walking Football'ers maar twee weken op sportpark de Beemd terecht want toen werd er groot onderhoud aan de velden verricht. Om de trainingen weer stil te leggen, was geen optie. Gelukkig lag de oplossing enkele kilometers verderop. Voetbalvereniging SV Stiphout Vooruit bood meteen aan om met ingang van 18 juni de trainingen te laten plaatsvinden op sportpark Molenven.

Wanneer de Old Stars Mierlo-Hout begin augustus weer terugkeren op sportpark de Beemd, dan treffen ze daar twee nieuwe kunstgrasvelden aan mét ledverlichting.

De voetballers zijn tot eind juli elke donderdag van 10.00-11.15 uur in de weer op Sportpark Molenven en daarna op Sportpark de Beemd. Er is nog ruimte voor nieuwe leden, ook dames zijn welkom zodat de huidige dame niet meer alleen al ‘wandelend-voetbal’ uitoefent tussen de heren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden