Zorg belangrijk punt voor Dorpsraad Lieshout

Robert van Aspert (met zoon Bram) heeft binnen de Dorpsraad Lieshout het aandachtsveld 'zorg'.
Robert van Aspert (met zoon Bram) heeft binnen de Dorpsraad Lieshout het aandachtsveld 'zorg'. (Foto: )

De Dorpsraad Lieshouts is actief op veel aandachtsvelden. Niet alleen verkeersveiligheid of een leefomgeving zijn belangrijk. Ook de zorg is een belangrijk aandachtspunt. Deze is immers onlosmakelijk verbonden met de sociale structuur die de leefbaarheid in het dorp in stand houdt en verbetert

LIESHOUT -Omdat zorg een breed begrip is en nauwe verwantschap vraagt heeft Robert van Aspert binnen de Dorpsraad Lieshout de zorg als aandachtspunt. “Met een zoon die in het Laarhuys woont, zijn wij persoonlijk nauw betrokken bij de lokale zorgverlening” zegt Robert. “Zeker in deze tijd van lockdown en weinig of geen bezoekmogelijkheden, ervaren we zelf hoe het is aan beide kanten van het spectrum: aan de ene kant onze zoon Bram die verzorgd en beschermd moet worden, maar niet bezocht mag worden en aan de andere kant wij, als ouders, die onze zoon niet mogen bezoeken”. Robert is met recht een ervaringsdeskundige.

Ervaring

Die ervaring is bijvoorbeeld ook ingezet bij de realisatie van de speeltuin 'Plein de Kuiperij'. Op verzoek van de initiatiefnemers is Robert daar aangesloten, namens ’t Laarhuys, om zo deze speeltuin geschikt te maken voor iedereen. Ook voor rolstoelgebruikers. Uiteindelijk is dat prima gelukt, niet in de laatste plaats door goed overleg en een goede input van alle betrokkenen.

Meer informatie over de dorpsraad is te vinden op:

www.dorpsraad-lieshout.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden