Muziek in 't portiek.
Muziek in 't portiek. (Foto: Wim van den Broek)

'Muziek in 't portiek'

Muziek in ‘t Portiek. Het klinkt alleen al leuk. Dat is ook precies de bedoeling. De komende zomermaanden zullen in verschillende portieken vrolijke klanken klinken.

HELMOND - De werkgroep Omzien naar Elkaar van KBO Stiphout-Warande keek met genoegen naar de OudDoor Concerten bij de verzorgingshuizen in de stad. De afgelopen tijd werden de bewoners door de organisaties Lang Leve Cultuur, Stichting DoSocial en Driessen Groep verrast met optredens buiten. “Zowel vanuit de Ameideflat, De Eeuwsels, De Pannehoeve en Alphonsus en veel meer plekken in regio konden bewoners vanaf hun balkon of galerij genieten van muzikaal vermaak", vertelt Annique van de Heuvel van CultuurContact.

Ook ouderen die nog zelfstandig wonen bleven en blijven nog steeds veel binnen. Daarom is het project Muziek in ‘t Portiek gestart in Helmond. Van Oost naar West, van Noord naar Zuid. Vrijwel alle wijken in de stad worden aangedaan. Buiten hun woningen vindt een optreden plaats van muzikanten, waar de bewoners mogen komen luisteren. De organisatie is in handen van CultuurContact, trekker van het project Lang Leve Cultuur, samen met de werkgroep Omzien naar Elkaar.

De muziek wordt onder andere verzorgd door Irma Martens en Erica Wessels, ondersteund met een muziekinstallatie. Zij arriveren in een bijzondere, oude auto waarna zij tweestemmig bekende Nederlandstalige en Engelstalige liedjes zingen, maar ook een Indonesisch nummer.

Een dag voor het optreden, krijgen de bewoners een kaartje in de brievenbus. Het exacte tijdstip wordt niet aangegeven. De kleinschalige optredens zijn specifiek voor de ouderen bedoeld. De organisatoren zeggen dat het voor de bewoners wel veilig moet voelen. Zij mogen een stoel pakken en erbij komen zitten, of vanuit hun portiek of het balkon luisteren en meedoen.

De werkgroep Omzien naar Elkaar kan terugvallen op enkele fondsen. Zij maken het mogelijk dat, afhankelijk van de weersomstandigheden elke dinsdag- en vrijdagmiddag twee of drie locaties worden bezocht. Deze muzikale bezoeken duren een klein uurtje.

De komende weken worden in ieder geval de volgende woningcomplexen bezocht, residentie Haverveld (noord), De Ark (Stiphout), Keysershof, Prinzenhof en residentie Oranjerie en Parc Bruxelles (centrum), Rozenhof, Kortenaer en Bloemfontein en Parc Hortensia in Oost, maar ook residentie Hofstadt en Weth. Van Deutekomplein in ’t Hout.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden