'Framed' op De Cacaofabriek


Barry Hay (Golden Earring) framed by Dave van Hout.
Barry Hay (Golden Earring) framed by Dave van Hout. (Foto: Dave van Hout)

'Framed' op De Cacaofabriek

Een voordeel van de coronatijd is dat er allerlei nieuwe projecten en creatieve uitingen ontstaan Ook in Helmond, waar de culturele instellingen niet stil blijven zitten. De HelmondUitagenda en De Cacaofabriek hebben elkaar gevonden in een nieuw initiatief.

HELMOND - Wekelijks worden bezoekers, volgers en toevallige passanten van De Cacaofabriek en de HelmondUitagenda getrakteerd op het programma Framed. Onder deze naam zullen alle fotografische hoogtepunten van de Cacaofabriek-huisfotografen de revue passeren.

Een fotograaf 'steelt' de mooiste momenten uit een concert en kadert deze vervolgens in. Elke week zal een huisfotograaf zijn of haar 10 beste foto’s toen die zijn genomen in De Cacaofabriek over de afgelopen jaren. Vijf via de gigantische lichtprojectie op De Cacaofabriek en vijf via de social mediakanalen van de HelmondUitagenda.

De foto’s zijn voorzien van een mooi verhaal of anekdote gekoppeld aan de foto, zowel over de foto zelf als de gebruikte technieken. Framed biedt de huisfotografen een extra podium en laat ook zien dat het in De Cacaofabriek en dus Helmond serious business is als het gaat om concerten.

Huisfotografen
Afgelopen weken hebben zowel Helmondse beroepsfotograaf Dave van Hout en Josanne van der Heijden hun werken laten zien. De komende weken zullen de overige huisfotografen zich nog in dit rijtje voegen. Een fotograaf zal per week het podium pakken. Dit alles zal te zien zijn fysiek op De Cacaofabriek en online via de kanalen van de HelmondUitagenda.

Op de foto’s wordt volop gereageerd via sociale media. Niet alleen door volgers van De Cacaofabriek, vrienden van de fotografen en fotografie-liefhebbers maar ook vanuit het buitenland door de artiesten zelf. Ze zijn super trots op hun verschijning in het groot op de Cacaofabriek..

De foto's zijn goed te zien vanaf de Kanaaldijk Zuid West maar veiliger en rustiger is een plekje op de parkeerplaats van de Cacaofabriek te vinden.

www.cacaofabriek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden