Wethouder Erik de Vries en Gerrit Kamp van aannemer Mourik Groot Ammers .
Wethouder Erik de Vries en Gerrit Kamp van aannemer Mourik Groot Ammers . (Foto: Henk van Dijk)

Virtuele opening Burgemeester Geukerspark

HELMOND - Eindelijk was het dan toch zover, na diverse vertragingen is het burgemeester Geukerspark uiteindelijk toch klaar om geopend te worden. De weergoden waren het park echter niet zo goed gezind. Met bakken viel het water uit de lucht en een pastoor had de inzegening van het park niet kunnen verbeteren. Ook nu moest er enig uitstel worden genomen om even een droog moment te krijgen.

In een jaar tijd is het park compleet omgebouwd van een grasveld naar een echt stadspark, met meer dan 26.000 planten en een veertigtal nieuw aangeplante bomensoorten, van diversiteit en een landschap waar De Aa weer zichtbaar stroomt. Het liefst had de gemeente de opening samen met de Helmonders in het park gevierd. Helaas kon dit door de coronacrisis niet gebeuren en is het op een bescheiden manier gebeurd, zoals de kijkers het hebben kunnen zien via de live stream uitzending die door de gemeente zelf werd verzorgd en niet door de lokale Omroep Helmond. Op woensdagavond 17 juni kon iedereen via www.facebook.com/gemHelmond live mee kijken naar de openingshandeling.

Zoals de kijkers hebben kunnen zien, was het maar een klein gezelschap dat bij de virtuele opening aanwezig kon zijn. Wethouder Erik de Vries en Gerrit Kamp van aannemer Mourik Groot Ammers hebben de openingshandeling verzorgt en samen het park aan de kijkers laten zien. Eric de Vries en Gerrit Kamp hebben ook een steen, met een gedicht schoongeveegd, die lag bedekt met een laag zand.

Tekst en foto’s, Henk van Dijk

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden