Het Repaircafé Rijpelberg gaat weer open!
Het Repaircafé Rijpelberg gaat weer open! (Foto: GBJM BRANDS)

Repaircafé Rijpelberg weer van start

HELMOND - Repaircafé Rijpelberg, het eerste repaircafé van Helmond, is in verband met het corona-virus op 9 maart dit jaar op slot gegaan. Dat was exact vijfenhalf jaar na de start. Tot dat moment was het al bijna 200 maal open geweest en ruim 4000 mensen uit heel Helmond brachten een bezoek.

Nu, ruim drie maanden later, lijkt het verantwoord om beperkt open te gaan. Door de medewerkers zijn er maatregelen getroffen om de bezoekers veilig te kunnen ontvangen en reparaties te doen. Hierbij is de 1.5 meter afstand die men van elkaar moet houden een absolute eis. Daarnaast zijn er ontsmettingsmiddelen en latex handschoenen. Zolang het corona-virus er nog is blijft de werkruimte en het café gesloten voor de bezoekers.

Het Repaircafé Rijpelberg blijft dezelfde dingen repareren als voor de crisis. Wel worden er prioriteiten gesteld; wat zijn urgente reparaties en wat kan wachten. Een stofzuiger zou wel eens meer urgentie kunnen hebben dan bijvoorbeeld een platenspeler die tijdens de crisis op zolder is teruggevonden. De urgentie wordt in overleg met de klant bepaald.

Hoe werkt het? Stel u heeft iets kapot en wilt het laten repareren. Maak het artikel goed schoon en kom er mee naar het repaircafé. Dit kan elke woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur op de Groningenhof 4. Het artikel wordt dan ingenomen door een medewerker. U vertelt wat het artikel mankeert en laat gegevens achter zoals naam, e-mailadres en telefoonnummer. Ook wordt dan de urgentie bepaald. Is dit alles duidelijk dan gaat het artikel een week lang in quarantaine in het magazijn. Later wordt het gerepareerd door een van de medewerkers en krijgt u bericht als u het weer kan komen ophalen.

Voor fietsen geldt een andere regeling. Het repaircafé heeft een aparte fietsenwerkplaats. Daar zijn elke woensdagmiddag fietsenmakers aanwezig die uw fiets direct kunnen maken zodat u niet weken hoeft te wachten op reparatie. Moeten er onderdelen vervangen worden, breng deze dan zelf mee!

Woensdag 24 juni

Woensdagmiddag 24 juni kis het repaircafé voor de eerste keer weer open. Zolang de crisis aanhoudt, alleen op de woensdagen. Iedereen is welkom en de reparaties zijn gratis. Wel is er een fooienpot. Een kleine bijdrage wordt gewaardeerd maar is niet verplicht.

Voor vragen kunt u vanaf nu terecht op telefoonnummer 06-19342212 op werkdagen van 14.00-16.00 uur.

Of kijk op: www.facebook.com/repaircaferijpelberg

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden