Kindcentrum In het Hart van het Hout wint de Kunstprijs.
Kindcentrum In het Hart van het Hout wint de Kunstprijs. (Foto: Carel Karssen Photography )

De winnaars van KLIEN IT

Basisscholen De Vlier, De Straap en Kindcentrum In het Hart van het Hout zijn in de prijzen gevallen voor hun inspanningen voor KLIEN IT 2019-2020. Dit project over zwerfafval en circulaire economie is een initiatief van de gemeente Helmond en Groen4Life.

HELMOND - Onderdeel van het project is dat de deelnemende scholen het hele schooljaar worden uitgedaagd om voor een zwerfvuilvrije schoolomgeving te zorgen. Wethouder Gaby van den Waardenburg maakte in een filmpje de prijswinnaars bekend. Basisschool De Vlier en De Straap winnen prijs voor schoonste schoolomgeving

Een mystery guest van de gemeente heeft bij alle 14 deelnemende scholen regelmatig gecontroleerd hoe goed er afval geruimd was in de schoolomgeving. Daarnaast bezocht Groen4Life de scholen om met de leerlingen in gesprek te gaan over duurzaamheid. De scholen deelden hun prestaties via social media. Met dit alles verdienden de scholen punten. Basisschool De Vlier won dit jaar de eerste prijs voor hun inspanningen voor KLIEN IT 2019-2020, gevolgd door Basisschool De Straap die de tweede prijs won. De leerlingen winnen een gratis entreebewijs voor Trampolinepark WeJump.

Kunstprijs

De meeste scholen volgden de creatieve workshop: ‘ontwerp je eigen prullenbak’. De jury koos unaniem voor het ontwerp van In het Hart van het Hout, locatie Slegersstraat. Dit wordt beloond met een prullenbak met hun ontwerp voor op het schoolplein en in het centrum van Helmond. Binnenkort is deze prullenbak te bewonderen in de Ameidestraat.

Meer informatie

Meer informatie over de 5e editie van KLIEN IT:

www.groen4life.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden