Foto:

De Bereboot is 'gezonde Kinderopvang'

HELMOND - Kinderdagverblijf De Bereboot in Helmond wil dat kinderen gezond opgroeien. Hoe eerder kinderen gezond gedrag aanleren, hoe beter. Ze hebben daar de rest van hun leven profijt van. 

De Bereboot biedt unieke kansen om jonge kinderen een gezonde start te geven. Pedagogisch medewerkers van De Bereboot kregen recent een certificaat omdat zij de basismodule van de scholing Een Gezonde Start van Gezonde Kinderopvang hebben afgerond.

De Bereboot wil kinderen graag een gezonde, actieve en veilige omgeving bieden. Dat begint bij bewustwording en inzicht in het eigen eet- en beweegpatroon, gevolgd door handvatten om kinderen op een speelse en laagdrempelige manier een goed voorbeeld te geven. Denk hierbij aan het stimuleren van de kinderen om lekker te bewegen en de natuur te ontdekken middels een gevarieerd activiteitenaanbod en het aanbieden van gezonde tussendoortjes en maaltijden tijdens hun verblijf op het kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang.

Het project is gebaseerd op de aanpak Gezonde Kinderopvang wat als doel heeft kinderen zo jong mogelijk gezond gedrag en een gezonde leefstijl aan te leren. Zie voor meer informatie de website:

www.gezondekinderopvang.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden