Foto:

Burgemeester Geukerspark is klaar!

BLIK OP HELMOND CENTRUM

Erik de Vries is wethouder Centrumontwikkeling. Hij schrijft eens per maand een column in de Traverse over het centrum van Helmond en de ontwikkelingen die daar plaatsvinden.

In de drie jaar dat ik deze column schrijf, heb ik het vaak gehad over het Burgemeester Geukerspark. Een stadspark op de plek van het oude Obragas-terrein was een belangrijke prioriteit in het Centrumperspectief.

Een jaar geleden ging de schop in de grond. Nu is het klaar. Ik ben enorm trots op deze mijlpaal! Er zijn maar weinig plaatsen in Nederland waar je midden in het centrum zo’n groene oase aantreft. Met ruim 26.000 vaste planten en 40 nieuwe bomen is het echt een aanwinst voor onze stad. Een fijne, rustige plek midden in de drukte van het centrum. Om een ijsje te eten op een bankje na het winkelen, de kinderen te laten ravotten bij het water, de hond uit te laten of ’s avonds nog even ommetje te maken.

Zo’n groene plek midden in de stad is ook belangrijk om de stad op hete zomerdagen leefbaar te houden. In een groene omgeving is het immers minder warm dan in een stenen omgeving.

Natuurlijk waren we van plan om het park op grootse wijze te openen. Helaas gooide corona roet in het eten. Een feest met veel mensen kan op dit moment niet. Toch willen we het moment dat de hekken weggaan niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Daarom openen we het park digitaal op woensdag 17 juni om 19.00 uur. U kunt dat live volgen via de Facebookpagina van de gemeente. Ik neem u die avond mee op een digitale rondleiding. Op 18 juni gaan de hekken weg en is het park het domein van alle Helmonders.

Ik hoop dat u snel zelf komt kijken hoe mooi het park is geworden! Sinds 1 juni is de horeca weer geopend, dus wie weet kunt u het combineren met een drankje of een hapje eten op een terras. Dan wordt het, ondanks alles, hopelijk toch nog een mooie zomer!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden