De kermis in Deurne in vroegere jaren.
De kermis in Deurne in vroegere jaren. (Foto: )

Kermis Deurne gaat vijf dagen digitaal en op afstand

Van vrijdag 12 tot en met dinsdag 16 juni had het centrum van Deurne letterlijk en figuurlijk op zijn kop moeten staan tijdens de jaarlijkse kermis.

DEURNE - Toen in april bleek dat alle vergunning plichtige evenementen, waar kermis Deurne ook onder valt, tot 1 september niet door mochten gaan, wilde de organisatie het hier niet bij laten.

Kermis Deurne is een eeuwenoude traditie die sinds de Tweede Wereldoorlog jaar in, jaar uit heeft plaatsgevonden. De oorspronkelijke vijf kermisdagen onopgemerkt voorbij laten gaan, is voor initiatiefnemer en medeorganisator Niels van Vroonhoven geen optie. Het oudste volksvermaak van Nederland gaat vijf dagen digitaal.

Foto's

De organisatie zal via Social Media unieke foto’s en video’s plaatsen uit de jaren ’80 en ’90. Zo kunnen alle Deurnenaren de kermissfeer nog enigszins proeven. In het verleden heeft de Deurnese kermis een aantal metamorfoses ondergaan. Zo is de locatie van de kermis al meerdere malen gewijzigd en stond er in 1993 een extra grote editie vanwege het 400-jarig bestaan.

Kermisradio

Een ander initiatief gaat plaatsvinden via DMG radio. Op zaterdag 12 juni zal tussen 12:00 en 20:00 uur de gehele uitzending in het teken staan van Kermisradio. Luisteraars kunnen verspreid over de dag mee doen met een kermisspel op afstand, waarbij zelfs prijzen te winnen zijn, net zoals in het echt!

Gedurende de kermisuitzending komen verschillende kermisexploitanten aan het woord, die eigenlijk op de kermis in Deurne hadden moeten staan. Waarom staan ze zo graag op de kermis in Deurne en wat betekend de Corona-crisis voor de kermisbranche? Luister tussen 12:00 en 20:00 uur naar DMG radio voor meer kermis in Deurne.

Meer informatie

De historische foto’s en video’s zijn te bewonderen via de volgende adressen op Social Media.

 https://www.instagram.com/kermis_deurne

 https://www.facebook.com/kermisdeurne

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden