De Zomerse Sportinstuif is van 13 tot en met 17 juli en iedereen kan meedoen. Foto: Gerard van Hal Fotografie.
De Zomerse Sportinstuif is van 13 tot en met 17 juli en iedereen kan meedoen. Foto: Gerard van Hal Fotografie. (Foto: Gerard van Hal Fotografie)

Sportinstuif bij Jibb+ in zomervakantie

In de eerste week van de zomervakantie, 13 tot en met 17 juli, organiseert Jibb+ op vier verschillende locaties in Helmond leuke sport- en spelactiviteiten. Iedere dag een ander thema en voor alle basisschoolkinderen.

HELMOND - Nienke, buurtsportcoach bij Jibb+: "In verband met de maatregelen rondom het coronavirus, hebben we de eerste week van de zomervakantie een andere invulling gegeven dan voorheen. We gaan iedere dag op vier verschillende locaties in Helmond aan de slag. En elke dag wordt één sportieve activiteit georganiseerd voor alle kinderen van groep 1 tot en met 8, waarbij plezier voorop staat. Zo kunnen kinderen kennismaken met verschillende vormen van sport."

Vier locaties

De vier locaties zijn: H.A.C (sportpark Molenven); Mulo Baseball; Sportpark Brandevoort en Swift.

De volgende thema’s komen voorbij: Zeskamp, Sport & Spel, Urban en Krachtpatserdag. "De thema’s wisselen per dag en komen op elke locatie een keer aan bod. Op vrijdag hebben we op alle locaties de Finaledag", vertelt Nienke enthousiast.

Twee dagdelen

De dag is verdeeld in: de ochtend van 10:00-12:00 uur en de middag van 13:00-15:00 uur. Nienke: "Per dagdeel doen maximaal 30 kinderen mee. En omdat we op vier locaties in Helmond aan de slag zijn, kunnen we per dag maar liefst 240 kinderen aan het bewegen brengen."

Inschrijving gestart

Het ochtend- en middagprogramma is hetzelfde, dus kinderen kunnen zich voor één dagdeel per dag opgeven. Nienke: "We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen mee kunnen doen met onze activiteiten. We zorgen we ervoor dat iedereen een kans heeft om mee te doen. Kinderen mogen wel iedere dag meedoen."

Op de website staat het overzicht van het volledige programma. De kosten per kind zijn € 2,50 (voor een dagdeel). De inschrijfperiode loopt tot en met 1 juli en vol is vol.ww.

www.jibbplus.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden