Foto: Combinatie Jeugdzorg

Een 10 voor de jeugd!

REGIO - De gemeente Helmond, de Peelgemeenten (Deurne, Someren, Asten, Gemert-Bakel en Laarbeek) en Dommelvallei + (Nuenen, Son en Beugel, Waalre en Geldrop-Mierlo) vormen een nieuwe inkoopregio voor de inkoop van jeugdhulp, genaamd: Een 10 voor de jeugd! Het doel? Het verschil maken voor jeugdigen en gezinnen.

Samenwerking tussen gemeenten is noodzakelijk; daarom is ook in de Jeugdwet de noodzaak hiervan benoemd. Door samen te werken borgen de tien gemeenten de kwaliteit en continuïteit van de zorg aan kinderen die jeugdhulp nodig hebben. Dit zorgt er ook voor dat ze nog meer maatwerk kunnen bieden aan hun inwoners. In de inkoopstrategie staan vier uitgangspunten centraal: passende hulp, tijdige hulp, kwaliteit en betaalbaarheid.

Ieder gezin of kind heeft iets anders nodig. Daarom zijn verschillende samenwerkingen met zorgaanbieders nodig. Dit vergt altijd een continue dialoog tussen de verschillende partijen. Ieder met zijn eigen belangen en zorgen. Alle tien de gemeenten in de nieuwe inkoopregio vinden dat van groot belang, en investeren daar met deze nieuwe samenwerking dan ook in. En dat loont: zorgaanbieders voelen zich gehoord en waarderen de samenwerking.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden