Foto:

Opening Burgemeester Geukerspark live op Facebook te volgen

LET OP: Helaas kan de opening van het Burgemeester Geukerspark dinsdag 9 juni niet door gaan. De opening is verplaatst naar woensdag 17 juni om 19.00 uur.

Eindelijk is het zover: het burgemeester Geukerspark is klaar. In een jaar tijd is het park getransformeerd van een groen grasveld naar een echt stadspark met duizenden planten en diverse bomensoorten en waar De Aa weer zichtbaar stroomt. De gemeente wilde het liefst deze mijlpaal samen met de Helmonders in het park vieren. Helaas kan dit door de corona-crisis niet op de manier die ze oorspronkelijk voor ogen had.En dus is gezocht naar een andere manier: op dinsdag 9 juni kan iedereen vanaf 19:00 uur via Facebook live een kijkje nemen bij de openingshandeling.

HELMOND - Met het Burgemeester Geukerspark is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan: een echt stadspark in het centrum van Helmond. Een park voor alle Helmonders en voor ieder wat wils. Kinderen kunnen aan de oever spelen met watertoestellen. Langs het park, aan de kant van het kanaal, is een boulevard ontstaan waar de inwoners kunnen fietsen en wandelen. En ook de beweegroute is weer teruggekomen. Op het gras is ruimte om te genieten van de zon of te spelen. En picknicken kan aan één van de tafels.

26.000 planten

Het park speelt een belangrijke rol in de klimaatadaptatie en biedt in de warme zomers een koele plek. En als het hard regent kan het water wegzakken in de aarde. De 26.000 planten zullen er blij mee zijn en zorgen ervoor dat de grond niet wegspoelt. Daarnaast staan er 23 verschillende soorten bomen: van klein tot groot en van bladverliezend tot groenblijvend. Zo biedt het park in ieder jaargetijde een andere aanblik.

Kunst in het park

In het park is ook ruimte voor kunst. Aan de zuidzijde van het park, bij het Havenplein, staat een nieuw kunstwerk. Het is gemaakt door de Tilburgse kunstenaar Marieke Vromans. Zij heeft het kunstwerk gemaakt met in het achterhoofd de gedachte dat het mensen moet uitnodigen het park in te gaan. Het is een icoon geworden dat mensen uitdaagt om verder te kijken dan de waan van de dag.

Naast het nieuwe kunstwerk zijn er ook twee beelden van het Piet Blomplein verplaatst naar het park. Het gaat om de borstbeelden van Matthijs Vermeulen en Alphonse Stallaert. Deze zijn in 2006 door het Burgemeester Geukersfonds geschonken aan de stad. Op verzoek van de familie Geukers krijgen deze beelden nu een plek in het naar hun vader vernoemde park.

Live opening op Facebook

Op woensdag 17 juni, tussen 19:00 en 20:00 uur kan iedereen via Facebook live een kijkje te nemen in het park. Wethouder Erik de Vries en Gerrit Kamp van aannemer Mourik Groot Ammers zullen de openingshandeling verzorgen en samen het park aan de kijkers laten zien.

Vanaf donderdag 18 juni is iedereen welkom in het park. Houdt u dan wel rekening met de geldende RIVM-richtlijnen. Vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden