Het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond.
Het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. (Foto: Hein van Bakel)

Hulp patiënt onmisbaar bij een corona-proof Elkerliek

Als gevolg van de corona-pandemie zijn er grote veranderingen in de hele zorgsector en dus ook in het Elkerliek dat verschillende maatregelen heeft genomen. Zo zijn wachtruimtes en spreekkamers aangepast om voldoende afstand te kunnen houden. Er gaan een aantal zaken anders dan voorheen, om het ziekenhuis corona-proof te maken. De medewerking van patiënten is hierbij onmisbaar.

HELMOND - De belangrijkste maatregelen in het Elkerliek:

- voorkom onnodige drukte: Patiënten worden opgeroepen om, indien mogelijk, alleen te komen. Een begeleider mag wel mee naar de ingang van het ziekenhuis maar moet daarna buiten wachten bij voorkeur in de auto. Daarnaast is het belangrijk dat patiënten niet eerder dan 10 minuten voor hun afspraak naar de ingang komen.

- bloedafname, afgifte materiaal en ECG alleen op afspraak:
Patiënten kunnen alleen nog op afspraak bloed komen prikken, materiaal (zoals urine) inleveren en een hartfilmpje (ECG) laten maken. Dit voorkomt grote drukte en dat is belangrijk om voldoende afstand te kunnen houden. Een afspraak kan online ingepland worden via www.elkerliek.nl/bloedafname. Daar is ook te zien welke bloedafnamelocaties geopend zijn.

- screening op mogelijke corona-besmetting: Patiënten die op de dag van hun afspraak luchtwegklachten of koorts hebben, moeten telefonisch met het ziekenhuis overleggen of hun afspraak door kan gaan. Dit geldt ook als, binnen 14 dagen voor hun afspraak, een huisgenoot besmet is geweest met het coronavirus. Voor het binnengaan van het ziekenhuis wordt ook op klachten en mogelijk besmetting gescreend. Patiënten die hoesten of niezen krijgen uit voorzorg een mondkapje ter bescherming van medewerkers en ander patiënten.

- bel niet zelf: Artsen maken op basis van medische noodzaak een afweging met welke patiënten op korte termijn een afspraak nodig is. Het ziekenhuis belt dan om een afspraak te maken óf om te bevestigen dat de bestaande afspraak doorgaat. Ook belt het ziekenhuis als afspraken worden uitgesteld of omgezet naar een telefonisch consult. Iedereen wordt vanzelf gebeld, al kan wat tijd overheen gaan. Het heeft dus geen zin om hiervoor zelf te bellen naar het ziekenhuis. 

Meer informatie:
www.elkerliek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden