Zo kan het voorlopig nog niet.
Zo kan het voorlopig nog niet. (Foto: Jan Vogels, Repair Café)

Repair Café Stiphout: wel repair, geen café

HELMOND - Repair Café Stiphout-Warande staat te trappelen om weer te beginnen. Helaas kan dat nog niet. Het domicilie, De Ark, wil in juni heel voorzichtig beginnen met haar activiteiten op te starten. Het bestuur verwacht dat het Repair Café mogelijk pas weer in september open kan gaan.

Zes maanden stil liggen is erg lang. Bovendien is dan in september een extra grote toeloop te verwachten, terwijl tegelijkertijd vanwege de ‘anderhalve meter’ er minder capaciteit beschikbaar is. Dat levert een een serieus probleem op. Daarom is besloten tot een noodscenario voor de komende maanden. Het café-karakter komt tijdelijk te vervallen.

Repareren betekent dat de aanschaf van een nieuw product niet nodig is. De vrijwilligers hebben thuis allemaal een eigen hobbyruimte . De meesten van hen zijn bereid om tijdelijk kapotte spullen thuis te repareren. Het gaat dan vooral om die spullen die mensen nu voor de keuze plaatsen: repareren of vervangen. Is er geen haast bij, wacht dan liever tot later.

Corona Repair Service
Het enige wat u hoeft te doen is een mail sturen naar: vogelsverwegen@gmail.com waarin u beschrijft wat het probleem is. Wie niet kan mailen, mag ook bellen: 0492-536970. Bellers kunnen ook inspreken.

Ziet het Repair Café het zitten om met de reparatie aan de slag te gaan, dan neemt een van de vrijwilligers contact op om concreet af te spreken of er gehaald of gebracht moet worden, waar en wanneer en alle andere praktische zaken. Hij/zij handelt het verder helemaal af.

Deze Corona Repair Service is voor alle wijkbewoners van Stiphout en Warande. De service is en blijft gratis. Een gift voor de fooienpot wordt op prijs gesteld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden