De werken van Lucas Gassel bezichtigen kan weer vanaf Tweede Pinksterdag.
De werken van Lucas Gassel bezichtigen kan weer vanaf Tweede Pinksterdag. (Foto: Dave van Hout Fotografie.)

Museum Helmond opent de deuren

Vanaf 1 juni haalt Museum Helmond de kasteelpoort en deuren weer van het slot. En nog meer goed nieuws. Want ook de tentoonstelling over de zestiende-eeuwse meester Lucas Gassel is verlengd, van 1 juni tot en met 30 augustus te bewonderen in Kunsthal Helmond. Uniek en bijzonder, want bijna alle bruiklenen mochten blijven van hun eigenaren.

HELMOND - Bezoekers kunnen bij Museum Helmond op een veilige en prettige manier de overzichtstentoonstelling ‘Lucas Gassel van Helmond, Meester van het landschap’ bekijken. Of een bezoek brengen aan Kasteel Helmond. Het museum heeft hard gewerkt aan de diverse voorbereidingen en volgt hierbij de richtlijnen, het protocol voor heropening musea, zoals ontwikkeld door de branchevereniging voor musea in Nederland, de Museumvereniging. Het Corona protocol is in te zien via museumhelmond.nl onder de naam Corona protocol. Kijk eventueel voor meer informatie op de website van de Museumvereniging, www.museumvereniging.nl.

Lucas Gassel
Bijna was deze grote tentoonstelling in de regio, voor niemand te zien. Na aanvankelijk maar 4 dagen open te zijn geweest ging het museum dicht door de maatregelen rondom het coronavirus.

De eeuwenoude werken van de 16e eeuwse meester van het landschap zijn met steun van musea en particuliere collecties wereldwijd en diverse nationale fondsen, in maart naar Helmond gekomen. En zijn nu dus langer te zien; van 1 juni tot en met 30 augustus. Met deze verlenging hoopt het museum dat het publiek eindelijk kan gaan genieten van deze unieke en bijzondere expositie over een beroemde schilder in zijn tijd, die met zijn grootse kwaliteiten zonder twijfel past in het rijtje van twee andere, wereldberoemde Brabantse meesters: Vincent van Gogh en Jeroen Bosch.

In de tentoonstelling ‘Lucas Gassel van Helmond, meester van het landschap’ maken bezoekers uitgebreid kennis met diverse schilderijen, tekeningen en prenten en met het coulisselandschap, zo typisch voor het werk van Lucas. Ook komen zij meer te weten over de werkwijze die hij hanteerde.

Kaarten alleen online
Een ticket voor Museum Helmond (zowel voor Kasteel Helmond als Kunsthal Helmond) is alleen te bestellen via de website. Museum Helmond werkt met tijdsloten. Op deze manier biedt zij bezoekers een rustig en comfortabel museumbezoek. Voor de tentoonstelling over Lucas Gassel koop je een ticket via tickets.museumhelmond.nl/nl/lucasgassel. Voor deze tentoonstelling betaalt het publiek een toeslag van € 2,50.
Een kaartje online voor het kasteel koop je via tickets.museumhelmond.nl.

Openingstijden
Het museum (Kasteel Helmond en Kunsthal Helmond) is geopend van dinsdag tot en met zondag (en feestdagen) van 10.00-17.00 uur. Tweede Pinksterdag 1 juni, ook open.

www.museumhelmond.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden