De Pannehoeve en Het Rijtven krijgen gratis vogelvoederplaats

Foto:

Tijdens de huidige coronacrisis hebben de bewoners en zorgmedewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen het extra zwaar te verduren. Vivara, specialist in producten voor een diervriendelijke tuin, nam samen met Vogelbescherming Nederland het initiatief om 100 verpleeghuizen, verzorgingshuizen en hospices in Nederland gratis te voorzien van een mooie vogelvoederplaats. Maar liefst 500 instellingen meldden zich aan voor de actie.

REGIO - Directeur Jan Thomassen: “Mensen kijken in deze tijd van sociale distantie meer om zich heen. De natuur - ook in de eigen achtertuin - valt weer meer op en geeft plezier en ontspanning. Dat horen we veelvuldig van onze klanten, maar ook van de natuurbeschermingsorganisaties waar we nauw mee samenwerken. Onze partner Vogelbescherming Nederland bijvoorbeeld heeft enorm veel reacties gekregen op de gratis vogelcursus die ze aanbieden en ook de live webcams van vogels in nestkasten worden veelvuldig bekeken. Voor ons zijn het daarom drukke tijden, maar we beseffen ons maar al te goed dat veel sectoren momenteel enorm hard geraakt worden. We wilden iets terugdoen voor de maatschappij, waarbij we ook de missie van onszelf en onze partners - het helpen en beschermen van wilde dieren - niet uit het oog wilden verliezen. Zo is het idee ontstaan om verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland een hart onder de riem steken en ze een stukje natuurbeleving aan huis te bieden.”

In deze regio
Uit de vele aanmeldingen werden er in de provincie Noord-Brabant, 10 geselecteerd: Archipel locatie Landrijt in Eindhoven, Woonzorgcentrum Sint Anna in Boxmeer, De Hooghe Clock in Den Bosch, Hospice Roosdonck in Roosendaal, Amaliazorg in Oirschot, Woonzorgcentrum Reyshoeve in Tilburg, Pantein Aldenhorst in Mill, De Pannehoeve in Helmond, Stichting Raffy-Leystroom in Breda en Stichting ORO Het Rijtven in Deurne. Bij deze zorginstellingen wordt deze week een complete vogelvoederplek geplaatst, voorzien van een voederpaal, reuze voedersilo, voederhuisjes, voer en een nestkast.

Kijk voor meer informatie op de website:

vivara.nl/vogelsvoordezorg

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden