Woonzorgcentrum Alphonsus.
Woonzorgcentrum Alphonsus. (Foto: )

Alphonsus heeft mobiele ontmoetingsruimte

Stichting 'Hart Voor Het Hout' heeft een slimme oplossing bedacht zodat alle bewoners van Savant Alphonsus en hun dierbaren elkaar veilig kunnen ontmoeten, zonder dat er fysiek contact plaatsvindt. Dit betreft een mobiele ontmoetingsruimte die bestemd is voor ouderen die woonachtig zijn binnen het woonzorgcentrum.

HELMOND - De mobiele ontmoetingsruimte is een kantoorunit, met daarin twee compartimenten die door een glazen wand afgescheiden zijn van elkaar. Hierbinnen wordt er gecommuniceerd via een intercomsysteem en beide compartimenten hebben een eigen ingang. De inrichting is modulair waardoor de tafels en stoelen plaats kunnen maken voor een rolstoel of ziekenhuisbed. Na elke ontmoeting wordt deze kantoorunit grondig gereinigd.

Het idee voor de mobiele ontmoetingsplek komt van Harrie Blankers en Anton van Lieshout. De steeds maar aanhoudende berichten over de gesloten woonzorgcentra en bewoners die geen bezoek mochten ontvangen, werd de heren te veel. Beiden hebben een zwak voor senioren en waren unaniem van mening dat deze situatie zo niet langer kon blijven voortduren en dat het tijd werd om iets op touw te gaan zetten. Zo ontstond het idee om een mobiele ontmoetingsruimte te regelen.

Spontaan melden zich vanuit hun vriendenkring al snel sponsoren die dit project financieel willen ondersteunen, met meerdere potentiële sponsoren wordt de komende weken contact opgenomen. Om het geld op gepaste wijze te beheren en te besteden is er per direct een stichting opgericht die de naam 'Hart Voor Het Hout' heeft gekregen.

Naast Harrie en Anton hebben inmiddels ook Huub Jonkers, Brent van Hoof en Peter Slegers zich aangesloten bij deze stichting, om zo een voltallig bestuur te vormen. Meer informatie over deze nieuwe stichting en haar doelstellingen volgt in een later stadium. De mobiele ontmoetingsruimte is afgelopen week geplaatst op het terrein van Savant Alphonsus in Mierlo Hout.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden