De bibliotheken in de regio zijn weer open voor hun leden.
De bibliotheken in de regio zijn weer open voor hun leden. (Foto: Rob Fritsen)

Bibliotheek is weer open

De deuren van de bibliotheken in Asten, Deurne, Helmond en Someren zijn sinds maandag 18 mei weer open. Alle medewerkers zijn blij dat zij de leden weer persoonlijk kunnen verwelkomen. Natuurlijk is niet alles meteen weer zoals het was. Ook de bibliotheken hebben te maken met strenge afstands- en hygiëne eisen en zijn nu‘1,5meterbibliotheek’.

REGIO - De Bibliotheken zijn zo ingericht dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is. De Bibliotheek is alleen open voor leden en voor het zelfstandig uitlenen, lenen en inleveren. De leestafels zijn nog gesloten en ook de werkplekken kunnen nog niet gebruikt worden.

Leden wordt gevraagd om zoveel vooraf te reserveren. Sowieso geldt dit voor tijdschriften die zonder reservering niet worden uitgeleend. Het is nog steeds mogelijk om via de Afhaalbieb een verrassingstasje aan te vragen.

Wie nog materialen thuis heeft liggen kan deze weer inleveren. Alles wordt volgens richtlijnen van het RIVM, 72 uur apart gehouden. Daarna worden ze door de medewerkers van de bibliotheekpas gehaald. Alle geleende materialen zijn door de bibliotheek automatisch verlengd tot en met 1 juli. Nieuwe uitleningen mogen ook extra lang thuis gehouden worden.

Bezoek aan de Bibliotheek
• Kom niet naar de Bibliotheek met verkoudheidsklachten of als iemand thuis dergelijke klachten heeft

• Houd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de bibliotheek

• Kom bij voorkeur alleen of met maximaal 1 ander persoon

• Kinderen tot 12 jaar moeten onder begeleiding van een volwassene zijn. Let op: ook hier mogen maximaal 2 personen uit één huishouden tegelijk naar de Bibliotheek komen.

• Er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, een mandje gebruiken is verplicht

• Neem je bibliotheekpas mee; je leent met zelfbediening

• Volg de aangegeven looproutes in de Bibliotheek

• Volg altijd de aanwijzingen van de medewerkers op

Aangepaste openingstijden
De Bibliotheek Helmond is geopend van maandag t/m zaterdag van 11.00-16.00 uur. De Bibliotheken in Asten, Deurne en Someren zijn geopend van maandag t/m vrijdag 11.00-16.00 uur en op zaterdag van 10.00-13.00 uur.

Hemelvaartsdag en Pinksteren zijn alle Bibliotheken gesloten.

www.bibliotheekhelmondpeel.nl/corona

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden