Foto:

Dag van de Groene Kinderopvang bij KDV De Bereboot

KDV De Bereboot doet dinsdag 19 mei mee aan de Dag van de Groene Kinderopvang, met als thema: Natuur daar zit muziek in!

HELMOND - De organisatie hiervan is in handen van Stichting Groen Cement. Als enige kinderopvang in Helmond met het keurmerk 'Groene Kinderopvang' kan de Bereboot deze dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Er is een heus buitenlied voor kinderen in vele talen uitgebracht. Het is al wel vertaald naar het Nederlands, maar nog niet eerder uitgebracht. De Bereboot gaat op dinsdag 19 mei dit lied in het Nederlands uitbrengen op hun Facebook- en Instagrampagina. Daarnaast lanceren zij dinsdag haar YouTube kanaal. Daar zal het filmpje ook te zien zijn.

Het KDV heeft nog andere andere leuke, groene, creatieve activiteiten op de planning. Zoals bijvoorbeeld een muziekspel in het bos, wolkenyoga met Babbet voor de Pret, of een avontuurlijke boswandeling met Linda Vonk. Met de 0-4 jarigen is er een korte muziekoptocht door het bos, met zelfgemaakte instrumenten van natuurlijke materialen. 

Buiten zijn en buiten spelen is gezond. Kinderen vinden het fijn en het stimuleert een goede ontwikkeling. Een groene omgeving stimuleert de zintuigen.Een kind leert zorgvuldig waarnemen. Een groene omgeving stimuleert de sociaal emotionele ontwikkeling. Een kind leert andere na te doen en mee te spelen. Een groene omgeving stimuleert de creativiteit en het denken. Een kind leert ordenen, in oplossingen denken en van een idee een product te maken.Kleine of grote bladeren, een zandkasteel of moddersoep, een bedje voor de poes of een bootje dat blijft drijven.

Meer informatie:

https://www.bereboot.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden