Literair Café Helmond op televisie

Esther Gerritsen.
Esther Gerritsen. (Foto: Paulina Szafranska)

HELMOND – Nu de live-avonden bij Literair Café Helmond tijdelijk niet mogelijk zijn, heeft het bestuur de samenwerking gezocht met Omroep Helmond/Ditisonzewijk. Het resultaat is een televisie- interview met schrijfster Esther Gerritsen. Dat interview is op zaterdag 16 en zondag 17 mei te bekijken op Omroep Helmond, beide dagen om 18.00 en om 19.00 uur. Bovendien zendt omroep Helmond het interview op donderdag 21 mei op de radio uit, tussen 20.00 en 22.00 uur; voor belangstellenden buiten Helmond is het interview te bekijken via Facebook(Ditisonzewijk.nl) en YouTube.

Esther Gerritsen (1972) groeide op in de buurt van Nijmegen en ze studeerde Dramaschrijven en Literaire Vorming aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De laatstverschenen roman van Esther Gerritsen, ‘De Trooster’, haalde de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2020. De winnaar wordt op 22 juni bekendgemaakt. Ook met haar romans ‘Superduif’ en ‘Dorst’ kwam Gerritsen op de shortlist voor deze prijs terecht, respectievelijk in 2010 en 2012. Esther Gerritsen schreef ook het Boekenweekgeschenk voor 2016 en twee jaar daarvoor werd haar hele werk bekroond met de Frans Kellendonk-prijs.

In de televisie-uitzending – opgenomen in boekhandel De Ganzenveer aan de Oude Aa - wordt Gerritsen geïnterviewd door Carolina lo Galbo, onder meer bekend van de VPRO-rubriek Boeken. John van der Sanden (zang en contrabas) en Otine van Erp (accordeon) zorgen voor een muzikaal intermezzo en Ganzenveer-eigenaar Hans van Gennip bespreekt zijn ‘boek van de maand’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden