In een beweegtuin kunnen inwoners samen bewegen in de buitenlucht. Foto: Jibb+.
In een beweegtuin kunnen inwoners samen bewegen in de buitenlucht. Foto: Jibb+. (Foto: )

Beweegtuin Helmond-Oost nadert voltooiing

De beweegtuin in Helmond-Oost is bijna klaar. Door een financiële toezegging van de gemeente Helmond kan het laatste deel, een overkapping over de beweegtoestellen, worden gerealiseerd.

HELMOND - De initiatiefnemers van de beweegtuin, wijkraad Helmond Oost en Sportvereniging Swift verwachten dat de beweegtuin in juni klaar is. Het is de vierde beweegtuin in Helmond. In de Leonardusbuurt, Helmond West en bij Vitaliek zijn al langer beweegtuinen. Deze worden intensief gebruikt. De beweeglessen worden georganiseerd door de buurtsportcoach van Jibb+. “De beweegtuinen bieden de inwoners een plek om samen te bewegen in de buitenlucht. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid van de mensen maar zorgt ook voor nieuwe ontmoetingen en gezelligheid”, geeft Gerard Feijen lid van Wijkraad Helmond Oost aan.

Voor Helmond Oost is in 2020 een Wijkontwikkelingsplan (WOP) vastgesteld. In dit WOP staan diverse aandachtspunten benoemd voor de wijk. “Nu het plan klaar is, is het zaak dat we hiermee ook aan de slag gaan. Deze beweegtuin sluit hier perfect op aan”, aldus wethouder Gaby van den Waardenburg. De beweegtuin komt op het terrein van Swift. De beweeglessen worden verzorgd door de buurtsportcoach van Jibb+. Deze kent de wijk goed en kan verbindingen leggen met andere partners in de wijk.

De beweegtuin is mede mogelijk gemaakt door subsidies van Kruisvereniging, Rabobank, Steun Welzijnszorg, Coovels Smits en het Ondernemersfonds. Zodra de beweegtuin klaar is, wordt deze feestelijk geopend. Maar zoals bij zoveel andere activiteiten, moeten ook hier rekening gehouden worden met de maatregelen omtrent de coronacrisis. “Hoe we dat precies gaan doen, weten we nog niet. Maar we laten deze mijlpaal niet ongemerkt voorbij gaan”, besluit Feijen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden