Doe mee met de oline workshops van Museum Helmond.
Doe mee met de oline workshops van Museum Helmond. (Foto: FotoStudio5700)

'Kunstproeven' in online workshops van Museum Helmond

Op 20 en 27 mei houdt Museum Helmond in samenwerking met Lang Leve Cultuur, online workshops voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, maar behoefte heeft aan wat extra handvatten om ernaar te kijken en het te begrijpen. De workshops worden verzorgd door de museumdocenten van Museum Helmond, zij hebben elk hun eigen expertise.

HELMOND - Op 20 mei, leren ze meer over compositie en perspectief. Hoe zetten kunstenaars deze middelen in om ons als kijker naar een bepaald gedeelte van een afbeelding te leiden? Tot slot leren ze op 27 mei op een andere manier kijken, met behulp van korte kijkopdrachten en een interactief gesprek over een afbeelding.

Zoom
Elke week start de workshop om 14.00 uur en duurt ongeveer 40 minuten. Elke workshop is live en interactief, je kunt vragen stellen, meepraten en samen ontdekken. De online applicatie Zoom wordt gebruikt voor de workshops. Deze app kun je downloaden op computer, laptop, tablet of smartphone.

Doe mee
Heb je interesse in deelname aan 1 of meerdere workshops? Geef je dan op via het aanmeldformulier op de website van Museum Helmond: https://www.museumhelmond.nl/evenementen/kunstproeven-met-lucas/. Na aanmelding ontvang je een e-mail met uitleg over Zoom en een link naar de workshop.

Lucas
De opgedane kennis kan je goed op weg helpen bij het beter leren begrijpen van de werken van de zestiende-eeuwse meester van het landschap Lucas Gassel van Helmond. De tentoonstelling over zijn werken en leven is verlengd tot en met 30 augustus, nu nog gesloten (vanwege de coronamaatregelen) en hopelijk weer snel toegankelijk voor het publiek.

Meer informatie op: museumhelmond.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden