Loods 20 krijgt steeds meer vorm.
Loods 20 krijgt steeds meer vorm. (Foto: )

Bouw Loods20 krijgt steeds meer vorm

HELMOND - De verbouwing van de oude Van Gend & Loos hal gaat ondanks de coronacrisis gewoon door. Het toekomstige onderkomen van het EDAH-Museum en het Draaiorgelmuseum krijgt steeds meer vorm.

Inmiddels is de betonvloer gestort en zijn de tussenmuren geplaatst. Ook heeft het pand, dat de naam Loods20 heeft gekregen, een eigen huisstijl, inclusief logo.

Als alles volgens planning verloopt, wordt Loods20 in september geopend. Hoe die opening er precies uit gaat zien, is nog niet duidelijk.

Hoe het pand eruit komt te zien, staat wel al vast. Architect Benny Munsters heeft in zijn tekeningen rekening gehouden met het industriële karakter van het pand.

De kleur goudoker krijgt een belangrijke rol in het nieuwe gebouw. De kleur verwijst naar het goud van de draaiorgels en het oorspronkelijke logo van het EDAH-Museum.

Een afvaardiging van de gemeente en het bestuur van de twee musea hebben zich gebogen over de huisstijl van Loods20. Het ontwerp van het reclamebureau Branding Topics sloot het meest aan bij het karakter van Loods20.

In het logo zijn twee dozen verwerkt, een duidelijke verwijzing naar de vorige huurder, pakketdienst Van Gend & Loos.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden