De Afhaalbieb wordt uitgebreid met een inleverfunctie.
De Afhaalbieb wordt uitgebreid met een inleverfunctie. (Foto: Rob Fritsen)

Bibliotheek zo snel mogelijk open

De bibliotheken mogen vanaf 11 mei weer open mits er maatregelen worden genomen dat de bezoekers anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen houden. Directeur Robin Verleisdonk van de Bibliotheek Helmond-Peel zegt daarover: "De voorbereidingen zijn gestart, wij doen er alles aan om de deuren zo snel mogelijk te openen.”

HELMOND - De Bibliotheek is blij maar was wel verrast dat zij alweer vanaf 11 mei open mochten gaan. Het belangrijkste is dat dit op een zo veilige manier voor zowel de bezoekers als de medewerkers gedaan wordt. Dit betekent dat vanaf 11 mei de AfhaalBieb uitgebreid wordt met de mogelijkheid om weer boeken in te leveren. In de AfhaalBieb, die sinds 2 weken gestart is, kunnen leden van de Bibliotheek boeken reserveren en pakketjes bestellen die vervolgens afgehaald kunnen worden.


Inleveren weer mogelijk
Sinds maandag 11 mei mogen er weer boeken en andere eerder geleende materialen ingeleverd worden. De boeken blijven vervolgens 72 uur in quarantaine, in lijn met het protocol dat landelijk voor de Bibliotheken is afgesproken. Daarna worden de boeken weer terug in de kasten gezet zodat zij weer veilig geleend kunnen worden door anderen.

De AfhaalBieb Plus is in de week van maandag 11 tot en met zaterdag 16 mei in Asten, Deurne, Helmond en Someren open van 10.30-13.00 uur.
Inleveren kan vanaf maandag 11 mei vanaf 10.30 uur ook weer dag en nacht via de inleverbrievenbussen.

Open vanaf 18 mei
Vanaf maandag 18 mei gaan de Bibliotheken in Asten, Deurne, Helmond en Someren weer van maandag t/m zaterdag open. Er zijn wel aangepaste openingstijden en de Bibliotheken zijn vanaf die datum alleen open voor uitlenen en innemen.  

Het is niet toegestaan om langer in de Bibliotheek te verblijven en de werkplekken of leestafels te gebruiken. Het uitlenen en inleveren gebeurt door de klanten zelf met behulp van de zelfbedieningsautomaten die daarvoor aanwezig zijn in de Bibliotheken.

Ook blijft het mogelijk om pakketjes te bestellen bij de AfhaalBieb en adviseert de bibliotheek, iedereen om zoveel mogelijk vooraf boeken te reserveren om het bezoek aan de Bibliotheek zo kort mogelijk te houden.


Beperkt aantal bezoekers
Het aantal leden dat vanaf maandag 18 mei tegelijkertijd de Bibliotheek kan bezoeken, wordt gereguleerd met mandjes. Ook wordt met borden aangegeven welke regels er zijn voor de veiligheid van de bezoekers en medewerkers.

Kom alleen naar de Bibliotheek of met maximaal 1 ander persoon uit je huishouden. En blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt.

Meer informatie over het bezoeken van de bibliotheek en de regels: www.bibliotheekhelmondpeel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden