Foto:

Reguliere ingang spoedpost Elkerliek weer toegankelijk voor spoedzorg

Alle patiënten die spoedzorg nodig hebben, kunnen weer de reguliere ingang van de spoedpost van het Elkerliek Ziekenhuis gebruiken. Deze ingang is 24 uur per dag geopend en te bereiken via de Wesselmanlaan.

HELMOND - De ingang van de spoedpost is uitsluitend bedoeld voor patiënten die komen voor de spoedeisende hulp, verloskamers, eerste harthulp of de huisartsenpost. Bij de huisartsenpost kunnen vanaf nu ook weer reguliere/ niet-corona(verdachte) patiënten terecht. Deze patiënten werden de afgelopen periode verwezen naar het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop.

Onmisbare hulp van regionale ondernemers
Vanwege de afname van het aantal coronapatiënten heeft de spoedeisende hulp weer voldoende aan de reguliere capaciteit. Daarom zijn de tijdelijke mobiele units weggehaald. Deze units zorgden in de afgelopen coronaperiode voor extra ruimte wat noodzakelijk was.

In de eerste unit werd de eerste screening van spoedpatiënten uitgevoerd, werden er longfoto’s gemaakt en soms ook bloedafname. In de tweede unit was er ruimte om extra SEH-bedden te creëren. De units (met alle toebehoren, zoals een rolstoel- en brancard-vriendelijke entree en een verbindingsplatform) werden beschikbaar gesteld door diverse regionale ondernemers, waaronder Movico en Gigant International. Dankzij hun belangeloze hulp kon het Elkerliek de afgelopen periode de capaciteit van de spoedeisende hulp uitbreiden en de reguliere en corona(verdachte) patiëntenstroom goed van elkaar scheiden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden