Vrijwilligers kunnen ook de boodschappen doen. (foto ter illustratie).
Vrijwilligers kunnen ook de boodschappen doen. (foto ter illustratie). (Foto: )

'Omzien naar elkaar' helpt de senioren een handje

HELMOND - In 2019 is een initiatief gestart vanuit een vrijwilligersgroep ‘omzien naar elkaar’ om hulp te kunnen bieden aan burgers bij vragen en problemen. 

Initiatiefnemer Emmanuel Verleg vertelt dat steeds meer leden van de KBO moeite kregen met het volgen van allerlei regelingen en voorzieningen. “Mensen ontdekten simpelweg niet de hulpwegen die er zijn”. Onduidelijkheden worden veroorzaakt door allerlei regelgeving. Ook verdwalen mensen in het doolhof van hulpinstanties en verdrinken in de digitale wirwar volgens Verleg. “Mensen zien door de bomen het bos niet meer. Als groep hebben we ons genoodzaakt gevoeld om senioren in Helmond te helpen. Daarvoor is ‘omzien naar elkaar’ in het leven geroepen. Wij hopen ook dat kinderen, kleinkinderen, vrienden of buren melden als er problemen bij mensen in hun omgeving ontstaan. Deze meldingen komen via de coördinator bij onze groep binnen. Vanaf dat moment is de melder anoniem, als dat wenselijk is. We werken samen met bestaande instanties.”

Heeft u behoefte aan een gezellig praatje? Heeft u hulp nodig? Neem contact op door uw vraag te mailen naar omzienhelmond@gmail.com tof bel: 06-87402718. Een contactformulier is te vinden op: www.omziennaarelkaarinhelmond.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden