Helmonder hebben vertrouwen in de maatregelen die de overheid neemt in de coronacrisis,  Foto: indebuurt
Helmonder hebben vertrouwen in de maatregelen die de overheid neemt in de coronacrisis, Foto: indebuurt (Foto: Indebuurt)

Helmonders hebben vertrouwen in maatregelen en zijn positief

HELMOND - Uit een enquête van de gemeente Helmond onder haar inwoners blijkt dat men vertrouwen heeft in de maatregelen van het Rijk, RIVM, gemeente en de gezondheidszorg. Wel mist men familie en vrienden, en voelt men zich eenzamer dan voor de uitbraak van de crisis. Jongere inwoners ervaren dit zelfs sterker dan ouderen.

De gemeente Helmond heeft haar inwoners bevraagd over hoe zij de gevolgen van de coronacrisis ervaren in hun dagelijks leven. Wat vinden zij van de Rijksmaatregelen, hoe gaat het met de kinderen thuis, het geven van thuisonderwijs en het thuiswerken? Hoe voelen inwoners zich en weten ze waar ze met hun vragen terechtkunnen?

Bijna 900 Helmonders hebben – begin deze maand – antwoord gegeven op deze vragen. Opvallend is dat inwoners minder vaak naar 112 of de huisarts bellen voor gezondheidsklachten, waarover ze voor de coronacrisis wel gebeld zouden hebben.

In deze tijd is men het meest positief over de schonere lucht, maar ook over de initiatieven die er zijn in de stad om te helpen. Deze en andere bevindingen zijn verder te raadplegen via: https://infogram.com/2020-corona-1e-meting-inwoners-1h7g6kdzqnd04oy?live. Deze enquête is de eerste in een reeks van vervolgenquêtes die regelmatig zullen worden afgenomen om te peilen hoe het met de inwoners gaat ten tijde van de coronacrisis. Dit helpt de gemeente om inzichtelijk te krijgen waar naast alle maatregelen die genomen worden mogelijk extra op moet worden ingezet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden