Een kaartje, boodschappen doen, een keer bellen, de hond uitlaten of juist poezeneten halen, het kan allemaal.
Een kaartje, boodschappen doen, een keer bellen, de hond uitlaten of juist poezeneten halen, het kan allemaal. (Foto: )

Helmond voor Elkaar biedt hulp

De sociale impact van het Coronavirus begint steeds groter te worden. Overal ontstaan initiatieven om elkaar te helpen. Hulpvragers en hulpaanbieders moeten elkaar wel kunnen vinden. Dit kan vanaf nu via www.helmondvoorelkaar.nl/coronahulp.

HELMOND - Het coronavirus heeft sociale gevolgen voor kwetsbare en eenzame Nederlanders. Zij kunnen in de problemen komen omdat ze geen boodschappen kunnen doen, geen eten kunnen bereiden, geen contact meer hebben met de buitenwereld of geen oppas hebben om mantelzorg te verrichten of naar hun werk te gaan (zoals in de zorg).

Gelukkig zijn er heel veel mensen en organisaties die hun hulp aanbieden. Het probleem is dat vraag en aanbod elkaar moeilijk of niet vinden - zeker nu fysieke ontmoetingen beperkt zijn. Daarom is er vanuit NLvoorelkaar een nationaal en lokaal online platform voor coronahulp opgezet: www.helmondvoorelkaar.nl/coronahulp, waar iedereen gratis gebruik van kan maken, zowel particulieren als organisaties. Bovendien wordt ieders privacy beschermd.

Het matchingssysteem stuurt je automatisch een bericht wanneer er in jouw wijk een nieuwe hulpvraag of -aanbod is. Zo vinden we elkaar snel en makkelijk. Een gecentraliseerd overzicht en het bieden van een veilige manier van contact leggen, kan nu het verschil maken. Sluit je aan en vertel het verder.

Meer informatie

Hoe meer mensen we met elkaar kunnen verbinden, hoe beter dit is.. Neem met vragen contact op met het team van Helmondvoorelkaar via een mail naar: info@helmondvoorelkaar of bel met tel.nr.:

0492- 59 89 89

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden