Een ondernemer kan een zzp'er helpen en andersom, dat is het idee van Ronald Kas.
Een ondernemer kan een zzp'er helpen en andersom, dat is het idee van Ronald Kas. (Foto: onbekend)

#Join2help helpt ondernemers en zzp'ers

Ronald Kas, eigenaar van een bedrijf van 50 medewerkers, vindt dat het tijd is om hulp aan te bieden aan ondernemers en zzp’ers. Hij is een initiatief gestart waar ondernemers elkaar kunnen helpen.

AARLE-RIXTEL - Geïnspireerd door de oproep van Premier Rutte in zijn toespraak op landelijke televisie vond Ronald dat het tijd was voor actie. “Aan de ene kant zijn er talloze ondernemers die niet weten hoe ze de huidige crisis financieel moeten doorkomen, aan de andere kant zijn er ook bedrijven die een businessmodel hebben wat minder vatbaar is voor deze crisis.” Daarom vindt hij het niet meer dan logisch dat bedrijven die het wel kunnen dragen, de ondernemers gaan helpen die dat niet kunnen.

Het gaat niet om donaties, maar op allerlei manieren kunnen ondernemers door deze moeilijke tijd geholpen worden. Ronald heeft zelf met zijn bedrijf al een aantal ondernemers geholpen. Zo heeft hij bij Stout eten & drinken 16 ‘dakpannen’ gekocht. De investering van deze dakpannen wordt in 3 jaar terugbetaald met 10% rente per jaar. De rente wordt jaarlijks uitbetaald in dinercheques. Beide partijen hebben afgesproken dat er al zoveel mogelijk dinercheques uitgegeven worden, zodat deze uitgedeeld kunnen worden aan zorgpersoneel dat zich op dit moment maximaal inzet.

Ook is de kerstborrel voor het einde van het jaar al besteld, zodat de lokale zzp’er die de catering verzorgd alvast een aanbetalingsfactuur kan sturen. Voor al het personeel, dat sinds maandag thuiswerkt, is een bloemetje besteld bij verschillende lokale bloemisten. Daarnaast is een koffiebar in Breda, die uit paniek een donatiepagina heeft aangemaakt, een renteloze lening aangeboden. Mét een looptijd die haalbaar is, en terugbetaling vangt pas aan zodra de koffiebar weer open kan.

De reacties waren hartverwarmend. Zo reageerde Mirjam van Bloementijd Helmond: ‘Super lief, ooit komen de mooie dingen zo onverwachts. Wij gaan fleur brengen bij de personeelsleden. Ga zo door, zo komen wij er. Samen staan we sterk! Bedankt namens Bloementijd Helmond en de kwekers.’

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat je voor elkaar kan doen, maar er zijn nog tal van andere ideeën te bedenken. Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen is de Facebookgroep #Join2help opgericht. Deze is enkel bedoeld voor ondernemers en zzp’ers. Zij kunnen via de groep kenbaar maken of zij hulp nodig hebben, en ondernemers die hulp kunnen aanbieden mogen daarop reageren.

Ronald hoopt dat andere ondernemers zijn voorbeeld volgen, zodat iedereen in deze bizarre tijd wordt geholpen. Hij roept daarom iedereen die hulp kan gebruiken of een steentje kan bijdragen te joinen! #Join2help. Het adres van de Facebookgroep is

www.facebook.com/groups/join2

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden